Odvysielajú prenos svätej omše za zosnulého biskupa Tótha

TRNAVA/BRATISLAVA 20. mája 2015 - TV LUX a Rádio LUMEN odvysielajú priamy prenos zádušnej svätej omše za zosnulého emeritného biskupa Mons. Dominika Tótha. Svätú omšu v Katedrále sv. Jána Krstiteľa v Trnave bude v piatok 22. mája 2015 celebrovať Mons. Stanislav Zvolenský, bratislavský arcibiskup metropolita a predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS). Priamy prenos sa začne o 10:00 h.

Rádio LUMEN začne mimoriadne vysielanie už o 09:10 h, kedy je pripravený medailón biskupa Tótha. Na zosnulého biskupa si zaspomínajú trnavský arcibiskup Ján Orosch, emeritný arcibiskup Ján Sokol a hovorca arcidiecézy Dušan Kolenčík. Zaznie aj hlas zosnulého biskupa Dominika Tótha.

TV LUX pred priamym prenosom o 9:45 h, odvysiela reláciu Môj názor, v ktorej bude na zosnulého emeritného biskupa spomínať súčasný trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch.

Biskup Tóth zomrel v sobotu 16. mája 2015 po krátkodobom akútnom zhoršení zdravotného stavu vo Fakultnej nemocnici v Nitre. Titulárny biskup ubabský a bývalý bratislavsko-trnavský pomocný biskup zomrel v 90. roku života, v 66. roku kňazstva a v 26. roku biskupskej služby.
 
zdroj: www.tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Odvysielajú prenos svätej omše za zosnulého biskupa Tótha

Na snímke Mons. Dominik Tóth celebruje svätú omšu pri Jaskyni zjavenia na Medzinárodnej púti Maltézskeho rádu do Lúrd. Táto púť v dňoch 1.-5. mája 2015 bola pre neho rozlúčkou s Pannou Máriou, nakoľko cítil, že je to zrejme jeho posledná. (zdroj foto: www.maltezskaput.sk)

NOVINKY