Od Adventu nová séria online zamyslení na Rádiu Lumen

BANSKÁ BYSTRICA 16. decembra 2022 - Už niekoľko rokov môžete online sledovať myšlienky slovenských otcov biskupov na facebooku a webe lumen.sk. V tejto snahe bude slovenské katolícke rádio LUMEN pokračovať aj v novom liturgickom roku.

Tentoraz Rádio LUMEN oslovilo štvoricu otcov biskupov z rôznych oblastí cirkevného života. Mons. Peter Beňo, nitriansky pomocný biskup, bude na Rádiu LUMEN nielen viesť duchovnú obnovu, ale aj sprevádzať poslucháčov celým rokom svojimi úvahami k nedeľnému evanjeliu.
 
Tak ako v minulých rokoch Rádio LUMEN oslovilo aj jedného biskupa byzantského obradu. Tento rok ním bude vladyka Marián Andrej Pacák, ktorý nedávno pôsobil medzi Slovákmi byzantského obradu v kanadskom Toronte.
 
Ponuku Rádia LUMEN písať textové zamyslenia prijal aj vojenský ordinár, biskup František Rábek. V novembri viedol duchovnú obnovu pre poslucháčov Rádia LUMEN na Donovaloch a zamýšľal sa spolu s nimi nad našou zasľúbenou vlasťou, teda nebeským príbytkom. Ďalšie úvahy prinesie aj v priebehu nového liturgického roka.
 
Do zostavy autorov nedeľných zamyslení bude patriť aj trnavský arcibiskup, Mons. Ján Orosch. Každý mesiac sa nás bude snažiť povzbudiť svojim pohľadom na impulzy zo Svätého písma. Zamyslenia nájdu poslucháči každý víkend už v sobotu podvečer na facebooku a na webe lumen.sk.
 
Zdroj: lumen.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Od Adventu nová séria online zamyslení na Rádiu Lumen

Ilustračná snímka. (Zdroj: lumen.sk)

NOVINKY