Novembrové číslo časopisu Moja Trnavská arcidiecéza

TRNAVA 15. novembra 2021 - Trnavská arcidiecéza vydáva v spolupráci s občianskym združením Lifestarter od septembra 2021 duchovno-spoločenský časopis s názvom Moja Trnavská arcidiecéza. Veriaci ho môžu nájsť každú druhú nedeľu v mesiaci vo farskom kostole po celej Trnavskej arcidiecéze. Novembrové číslo vyšlo v nedeľu 14. novembra.

Časopis sa venuje rôznym témam, informuje o dianí v arcidiecéze, poskytuje rubriky na zamyslenie, povzbudenie, inšpirovanie, zverejňuje oznamy o svätých omšiach a rôznych podujatiach, pozvánky, atď. Novembrové číslo ponúka poriadnu nádielku jesenného čítania. Jeho témou je Poslušnosť, ktorá prináša požehnanie. Inšpiratívna rubrika Buditelia odhaľuje príbeh podnikateľa Petra Cáka. Kompletný rozhovor je tiež dostupný ako podcast v aplikácii Spotify. Z kultúrnej stránky prináša recenziu na knihu Podeľme sa s múdrosťou, ktorá nabáda aj slovami pápeža Františka, aby ľudia nezabúdali na staršiu generáciu a na všetko, čo môže povedať a ako môže pomôcť. Recenzia Do you believe? (Veríš?) odhaľuje nádherný film s hlbokými myšlienkami a zamysleniami.
 
V rubrike Téma sa vždy detailne rozoberá téma čísla, čo je teda Poslušnosť. Prináša hlboké zamyslenie a náhľad do významu tohto slova. Dobré dielo ponúka priblíženie občianskeho zduženia Dobroprajnosť v Galante. Deti si tiež prídu na svoje s príbehom o púštiach. V každom čísle býva súťaž o knihu, i v tomto je súťaž o Podeľme sa s múdrosťou. Rubrika Kresťan v spoločnosti predstavuje vždy inšpiratívneho človeka, ktorý rozpráva svoj životný príbeh. V novembrovom čísle sa predstaví starosta obce Cífer Maroš Sagan.
 
Zamyslenia k evanjeliu z druhej novembrovej nedele sú písané očami kňaza i laika. Na výlet sa dá vybrať napríklad na Havraniu skalu do Smoleníc, čo odporúča rubrika Tip na výlet. Je tu predstavené aj spoločenstvo Joy v Šúrovciach a jeho účastníci. Príbehy svätých sú častokrát plné inšpirácie a Svätý Albert Veľký nie je výnimkou. Poslednou rubrikou je Farnosť, ktorá približuje Hurbanovo a jej veriacich.
 
Aj samotní čitatelia sa môžu zapájať do tvorenia časopisu, posielať svoje nápady, postrehy a tiež sa môžu zapojiť do súťaže. Alebo aj do veľa rubrík ako napríklad Kresťan v spoločnosti, Buditelia, či ponúknuť tip na Farnosť alebo Dobré dielo.
 
TO ABU informovala Soňa Krajčovičová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Novembrové číslo časopisu Moja Trnavská arcidiecéza

Na ilustračnej snímke najnovšie číslo časopisu Moja Trnavská arcidiecéza. (Foto: mojatrnavska.sk)

NOVINKY