Návšteva Svätého Otca v nás podľa M. Kramaru zanechala pocity veľkej radosti

BRATISLAVA 15. septembra 2021 - Návšteva Svätého Otca na Slovensku v nás podľa hovorcu Konferencie biskupov Slovenska Martina Kramaru zanechala pocity veľkej radosti, zároveň tiež množstvo krásnych podnetov na uvažovanie.

„Pán nám požehnal nádherné počasie, a tak Svätého Otca mohli prijať desaťtisíce pútnikov vo všetkých troch slovenských cirkevných provinciách - dvoch latinských, Košiciach a Bratislave, kam patrí aj Šaštín Prešov, ktorý je domovom gréckokatolíckej metropoly byzantského obradu.
 
Prežili sme dni plné šťastia, priznám sa, že som sa neubránil slzám, keď Svätý Otec s papamobilom vošiel na štadión medzi mladých v Košiciach, bolo to nádherné. A nádherný bol aj Šaštín, napriek všetkým komplikáciam kvôli okolnostiam pandemickej krízy prišlo približne 60 tisíc veriacich.
 
Povzbudenia Svätého Otca boli veľmi bohaté, tak pre nás kňazov, ako aj biskupov a zasvätených, žiť vieru, ktorá nie je strnulá, ale je v pohybe, vychádza v ústrety, je prorocká, nesústredí sa na čísla a vyjadrenia moci, ale dôveruje aj v maličkosti tomu, že Božia moc je tá, ktorá rozhoduje, žiť vieru, ktorá je znamením, ktorému budú odporovať, nie v zmysle vyvolávania konflitkov, ale v zmysle náročnosti na seba samých, aby sme vydávali autentické svedctvo Evanjelia a neprepadli nikdy sebectvu a povrchnosti.
 
Ďakujeme Svätý Otec, nezabudneme sa za vás modliť a prosíme, modlite sa aj vy za Slovensko,“ uviedol Martin Kramara.
 
Zdroj: tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Návšteva Svätého Otca v nás podľa M. Kramaru zanechala pocity veľkej radosti

Svätý Otec František po prílete na Letisko M. R. Štefánika v Bratislave. (Foto: Človek a viera/Zuzana Kostková)

NOVINKY