Národná misijná rada PMD zasadala v Trnave

TRNAVA 19. apríla 2015 - V budove Arcibiskupského úradu v Trnave sa vo štvrtok 16. apríla uskutočnilo stretnutie Národnej misijnej rady Pápežských misijných diel (PMD), ktorej cieľom bolo vyhodnotiť minuloročné aktivity PMD na Slovensku a spoločne naplánovať ich činnosť v roku 2015.

Na tomto stretnutí sa pod záštitou predsedu Rady pre misie pri KBS Mons. Jána Oroscha zúčastnili národný riaditeľ PMD páter Viktor Jakubov, koordinátorka pre komunikáciu a fundraising a diecézni riaditelia zodpovední za činnosť PMD v piatich rímskokatolíckych diecézach a dvoch gréckokatolíckych eparchiách.
 
Stretnutie sa začalo slávením sv. omše, počas ktorej upozornil Mons. Ján Orosch na úskalia misijnej práce a vyzdvihol vytrvalosť a oddanosť misijných pracovníkov doma i vo svete. Program pokračoval v interaktívnom formáte, počas ktorého páter Jakubov otváral témy a oblasti činnosti PMD realizované v roku 2014, ktoré sprevádzala hodnotiaca diskusia s návrhmi na zlepšenie v tomto roku.
 
V minulom roku prešli PMD niekoľkými významnými zmenami, ktoré sa týkajú nového vizuálneho charakteru, loga, ale i zvýšenia kvality a profesionalizácie ich publikácií a ostatných aktivít. Jedným z plánov na tento rok je okrem iného zintenzívnenie propagácie slávenia Misijnej nedele, ako aj príprava konkrétnej ponuky „adopcie“ seminaristov z misijných krajín. Veľkú zásluhu na tomto posune majú diecézni riaditelia, ktorí boli menovaní len v minulom roku a ktorí sa postarali o zvýšenie povedomia o PMD v jednotlivých diecézach, ako aj o nárast celkovej podpory misií.
 
informovala Michaela Pobudová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Národná misijná rada PMD zasadala v Trnave

Na ilustračnom foto účastníci Národnej misijnej rady Pápežských misijných diel na zasadaní v Trnave. (foto: Dušan Kolenčík)

NOVINKY