Najmladšia farnosť v Trnave sa zapojila do Noci kostolov

TRNAVA 31. mája 2015 - I v tomto roku sa vo farnosti Božieho milosrdenstva v Trnave na Prednádraží konalo podujatie Noc kostolov. Biblický verš z Knihy žalmov "Nijaká tma nie je dosť tmavá, noc ti svieti ako deň, tma ti je sťa svetlo," bol príležitosťou prežiť piatkový večer 29. mája v spoločenstve.

Aby každé dobré dielo bolo požehnané - túto milosť si veriaci farnosti vyprosovali počas svätej omše, ktorou piatkový večer začínali. Celebroval ju prefekt Kňazského seminára sv. Cyrila a Metoda v Bratislave a zároveň riaditeľ Klubu priateľov TV LUX Marián Bér spolu s duchovným správcom farnosti Mariánom Dírešom. Kazateľ Bér vo svojej homílii poukázal na dôležitosť spoločenstva, aby sme nežili v tme svojich problémov a starostí, ale vždy videli východiská s pohľadom upriameným na Krista - Svetlo sveta, ktorý nám posiela do života ľudí, s ktorými môžeme spoločne zdieľať naše radosti ako i starosti a trápenie. Obohatením liturgie bol detský zbor Faustínček a folklórny súbor Kátlovani.
 
Divadelné predstavenie, ktoré nasledovalo, vtiahlo účastníkov Noci kostolov na Prednádraží do detského sveta, kde deti pútavým spôsobom poukázali na zlé vlastnosti, s ktorými sa denne stretávame. Postava, stvárňujúca osobu Ježiša Krista, prichádza medzi nich a prináša im zažatú sviecu ako symbol odpustenia, radosti a lásky. Kňaz Marián Bér ako riaditeľ Klubu priateľov TV LUX zasa svojím rozprávaním priblížil činnosť tohto katolíckeho média, prezradil čosi zo svojho osobného života a odpovedal na položené otázky. Deťom sa prihovoril s rekvizitou detskej relácie KLBKO, s ktorou mali možnosť sa aj spoločne odfotiť.
 
Miestni miništranti si počas celého večera zahrali floorbalový zápas pred Pastoračným centrom. Počas zápasu bolo počuť smiech a vidieť úsmevy, čo prezrádzalo, že zábava môže byť i slušná, povznášajúca dušu človeka. Ostatným spríjemňoval večer folklórny súbor Kátlovani. Agapé, priateľské stretnutia, rozhovory, radosť a pohoda boli príležitosťou na budovanie hlbšieho vzťahu s Bohom a ľuďmi navzájom. Tohtoročné podujatie Noc kostolov v Pastoračnom centre Božieho milosrdenstva ukončili ohňostrojom ako symbolom svetla v tme.
 
TO ABU informovala Mária Novosedlíková
 
facebook sharing button Zdieľaj
Najmladšia farnosť v Trnave sa zapojila do Noci kostolov

V piatok 29. mája 2015 sa vo farnosti Božieho milosrdenstva v Trnave na Prednádraží konalo podujatie Noc kostolov. (foto: Jozef Škoda)

NOVINKY