Na trnavskom štadióne sa rozlúčili s legendárnym Adamcom

TRNAVA 4. januára 2019 - Dnes popoludní sa široká verejnosť v priestoroch Štadióna Antona Malatinského v Trnave rozlúčila s legendárnym futbalistom Jozefom Adamcom. Pohrebné obrady viedol trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch.

Hatrlo, ako prezývali Jozefa Adamca vo futbalovom svete, zomrel po ťažkej chorobe, zaopatrený svätými sviatosťami, na Štedrý deň 24. decembra 2018 vo veku 76 rokov v Trnave. Smútočný obrad pre verejnosť pripravil niekdajší klubový zamestnávateľ FC Spartak Trnava. Pohrebné obrady tohto slovenského futbalového velikána, rodáka z Vrbového, celebroval trnavský arcibiskup Ján Orosch. V homílii sa k prítomným prihovoril assessor Alojz Lackovič z Trnavy-Modranky.
 
K rakve s telesnými pozostatkami Jozefa Adamca, umiestnenej na trávnatej ploche štadióna, mohli hodinu pred začiatkom poslednej pozemskej rozlúčky prichádzať smútiaci hostia a tak si uctiť legendárneho futbalistu a neskôr aj úspešného trénera. Na pohrebe sa medzi inými zúčastnili aj prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik, niekdajší tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Weiss, bývalý šéf trnavského klubu Vladimír Poór, bývalý premiér Róbert Fico, či niekdajší prezident Ivan Gašparovič. Nechýbali ani bývalí spoluhráči Jozefa Adamca - Ladislav Jurkemík, Karol Dobiaš, Josef Jelínek, Ján Geleta či Jan Brumovský.
 
V úvode poslednej rozlúčky zazneli smútočné prejavy hostí. Smútočné zhromaždenie si mohlo vypočuť i obľúbené Adamcové skladby "Jednoho dne se vrátiš" od Věry Špinarovej, "Volám ťa láska" od Karola Duchoňa a "Ave Maria" od Lucie Bílej. Vzápätí nasledoval cirkevný obrad, ktorému predsedal trnavský arcibiskup Ján Orosch. Úplne na záver zaznela skladba Il Silenzio, ktorú fanúšikovia Spartaka považujú za svoju hymnu. Potom už rakvu s telesnými pozostatkami futbalistu a trénera Jozefa Adamca asistujúci muži odviezli zo Štadióna Antona Malatinského.
 
Veľká fotografia zosnulého futbalistu a trénera Jozefa Adamca, dres s číslom 10, mládežnícki hráči Spartaka s vlajkami a dokrútky na veľkoplošných obrazovkách... aj to dotváralo smútočnú scénu na trnavskom štadióne. Za použitia svetlíc a mohutného skandovania mena futbalového velikána pri jeho veľkom portréte sa s Jozefom Adamcom rozlúčili i fanúšikovia trnavského klubu.
 
facebook sharing button Zdieľaj
Na trnavskom štadióne sa rozlúčili s legendárnym Adamcom

Pohrebné obrady slovenského futbalového velikána Jozefa Adamca celebroval trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch. (Zdroj foto: pravda.sk/TASR/trnavskyhlas.sk/Ján Král)

NOVINKY