Na sútoku Dunaja a Váhu otvorili Bránu milosrdenstva

KOMÁRNO 15. decembra 2015 - Trnavský arcibiskup Ján Orosch okrem Katedrály sv. Jána Krstiteľa v Trnave určil pre získanie odpustkov v mimoriadnom Svätom roku milosrdenstva na území Trnavskej arcidiecézy i farský Kostol Narodenia Panny Márie v Novom Meste nad Váhom a farský Kostol svätého Ondreja, apoštola v Komárne, kde Bránu milosrdenstva na tretiu adventnú nedeľu, 13. decembra, otvoril biskupský vikár, kanonik Róbert Kiss.

Slávnosť začali pri štáciovom Kostole sv. Rozálie v Komárne, kde zazneli slová evanjelia a pápežskej buly, ktorou bol vyhlásený mimoriadny Svätý rok milosrdenstva. Odtiaľ sa veriaci v procesii, za doprovodu modlitieb a nábožných piesní, uberali k farskému Kostolu svätého Ondreja, apoštola, ktorý ich privítal hlaholom zvonov. Pred otvárajúcou sa hlavnou bránou chrámu prosili Nebeského Otca, aby všetci veriaci, ktorí budú touto bránou vstupovať, zakúsili nesmierne Božie milosrdenstvo.
 
Počas homílie boli komárňanskí veriaci povzbudení k tomu, aby sa aj ich chrám stal v nastávajúcom roku chrámom prijímajúcim všetkých pútnikov z celej Trnavskej arcidiecézy. Je to výzva, aby ľudia, ktorí do Komárna doputujú s túžbou vyprosiť si prisľúbené milosti, objavili v ňom Krista, ktorý je jediným Pastierom a jedinou Bránou.
 
V závere slávnosti biskupský vikár Róbert Kiss požehnal obraz Božieho milosrdenstva, ktorý bude v priebehu tohto roka navštevovať rodiny farnosti Komárno, ochotné prijať ho s úmyslom modlitby Deviatnika k Božiemu milosrdenstvu.
 
TO ABU informoval Rudolf Kopinec
 
facebook sharing button Zdieľaj
Na sútoku Dunaja a Váhu otvorili Bránu milosrdenstva

Komárňanskí veriaci boli povzbudení k tomu, aby sa ich chrám stal v nastávajúcom milostivom roku chrámom prijímajúcim všetkých pútnikov z celej Trnavskej arcidiecézy. (foto: Kristína Mikolášová)

NOVINKY