Na štedrú večeru pre ľudí bez domova zavítal aj arcibiskup Orosch

TRNAVA 24. decembra 2016 - V piatok 23. decembra popoludní sa na pôde Slovenskej katolíckej jednoty v Trnave konala tradičná štedrá večera pre osamelých a ľudí bez domova.

Na organizovaní, materiálnom zabezpečení a priebehu večere sa podieľali Arcibiskupský úrad v Trnave, Katolícka jednota Slovenska, Mesto Trnava a Trnavská arcidiecézna charita. Na úvod sa všetkým prítomným prihovoril trnavský arcibiskup Ján Orosch. Svojimi slovami povzbudil prítomných v ich ťažkých životných situáciách a pripomenul skutočný význam Vianoc. Pripomenul im, že nádej a kresťanská láska sa prejavujú mnohými spôsobmi napr. aj takýmto konkrétnym skutkom, ako je organizovanie štedrej večere pre osamelých a ľudí bez domova.
 
Tento rok bolo na stretnutí s osamelými a ľuďmi bez domova veselšie aj vďaka hudobno-speváckym vystúpeniam, ktoré si pripravili ľudia z Centra pomoci človeku pri Trnavskej arcidiecéznej charite, dobrovoľníci z Charity a skupinka rehoľníkov. Prítomných osobne pozdravil aj primátor mesta Trnava Peter Bročka, ktorý tiež všetkým zaželal pokojné a šťastné Vianoce.
 
Po spoločnej úvodnej modlitbe sa prítomným ľuďom dostalo štedrej večere - kapustnice, vyprážanej ryby, oblátok, ovocia a koláčov. Trnavská arcidiecézna charita v spolupráci s Arcibiskupským úradom v Trnave pripravila aj tentokrát vianočné balíčky. Tie obsahovali predovšetkým potraviny, ale aj sladkosti pre deti v núdznych rodinách. Mesto Trnava zasa pripravilo balíčky ovocia.
 
Aj na tohtoročnom podujatí pomohli pri obsluhe dobrovoľníci Trnavskej arcidiecéznej charity. V tvárach účastníkov bolo vidieť spokojnosť a vďačnosť. Tú prejavili tiež v mnohých rozhovoroch s trnavským arcibiskupom a ostatnými prítomnými. Povzbudením pre prítomných bol aj konkrétny záujem arcibiskupa Oroscha o osobné príbehy ľudí v ťažkých životných situáciách.
 
TO ABU informoval Miroslav Dzurech
 
facebook sharing button Zdieľaj
Na štedrú večeru pre ľudí bez domova zavítal aj arcibiskup Orosch

Po spoločnej úvodnej modlitbe sa prítomným osamelým ľuďom a ľuďom bez domova dostalo štedrej večere - kapustnice, vyprážanej ryby, oblátok, ovocia a koláčov. (foto: Matúš Koprda)

NOVINKY