Na slávnosť sv. Petra a Pavla boli vysviacky vo Veľkej Mači

VEĽKÁ MAČA 3. júla 2019 - V sobotu 29. júna, na slávnosť svätých apoštolov Petra a Pavla, trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch vysvätil vo farskom Kostole mučeníckej smrti sv. Jána Krstiteľa vo Veľkej Mači jedného kňaza a štyroch diakonov pre pastoračnú službu v Trnavskej arcidiecéze.

Skrze vkladanie rúk a konsekračnú modlitbu trnavského arcibiskupa Jána Oroscha sa stal kňazom diakon Peter Gál, ktorý patrí do formačnej komunity oratoriánov v Galante. Posvätný rád diakonátu pri tej istej svätej omši prijali Ladislav Sebő, rímsky študent Pápežského kolégia Germanicum-Hungaricum, Dávid Canavesi, John Parakal a Peter Waszkievicz.
 
Novokňaz Peter Gál bol menovaný za kaplána do mesta Galanta. Diakon Ladislav Sebő bude pastoračne pôsobiť v Hurbanove. Traja noví diakoni zo zahraničia budú pôsobiť vo farnosti Okoličná na ostrove, ktorá sa nachádza v dekanáte Komárno.
 
TO ABU informoval Ľubomír Urbančok
 
facebook sharing button Zdieľaj
Na slávnosť sv. Petra a Pavla boli vysviacky vo Veľkej Mači

Krátky fototermín novokňaza a novodiakonov s ich svätiteľom, trnavským arcibiskupom Mons. Jánom Oroschom po slávnostnej svätej omši vo Veľkej Mači. (Foto: Ľubomír Urbančok)

NOVINKY