Na konferencii KBS v Nimnici zastúpená aj Trnavská arcidiecéza

NIMNICA 11. marca 2019 - Počas uplynulého víkendu sa v kúpeľoch Nimnica uskutočnila konferencia KBS s témou „Miesto Katolíckej cirkvi v sekulárnej spoločnosti“, na ktorej sa zúčastnili aj zástupcovia kňazov, zasvätených i laikov z našej Trnavskej arcidiecézy.

Program v sobotu 9. marca otvorila prednáška bratislavského arcibiskupa metropolitu Stanislava Zvolenského, ktorý v nej reagoval na aktuálne problémy a výzvy Katolíckej cirkvi na Slovensku v tomto roku. Vyjadril radosť, že v našej Cirkvi je „toľko dobrých, statočných veriacich, ktorí sa denne usilujú zostať verní Bohu a Cirkvi" a taktiež účastníkov povzbudil k prehlbovaniu vlastnej katolíckej identity. Slová arcibiskupa Zvolenského boli „rozmenené na drobné“ v následnej panelovej diskusii.
 
Nosnou témou celého podujatia bola pastorácia mladých a pastorácia povolaní, ktorej sa v príhovore venoval predseda Rady pre mládež a univerzity pri KBS Mons. Tomáš Galis. Vyzdvihol niektoré špecifiká dnešných mladých a zdôraznil význam malých spoločenstiev pre budovanie osobného vzťahu s Kristom. Diskusia s hosťami potom otvorila mnohé ďalšie otázky a výzvy pre aktívnu pastoračnú prácu s mladými.
 
Na podujatí sa zúčastnili aj zástupcovia zasvätených i laikov z Trnavskej arcidiecézy pod vedením biskupského vikára, kanonika Róberta Kissa. Podujatie zhodnotili ako prínosné a obohacujúce, pretože okrem podnetných slov rečníkov prinieslo aj veľa osobných rozhovorov a nových kontaktov.
 
TO ABU informoval Michal Koricina
 
facebook sharing button Zdieľaj
Na konferencii KBS v Nimnici zastúpená aj Trnavská arcidiecéza

V kúpeľoch Nimnica sa uskutočnila konferencia KBS s témou „Miesto Katolíckej cirkvi v sekulárnej spoločnosti“, na ktorej sa zúčastnili aj zástupcovia kňazov, zasvätených i laikov z Trnavskej arcidiecézy. (Foto: archív MK)

NOVINKY