Na hrob biskupa Dominika Tótha osadili pomník

TRNAVA/ŠURANY-KOSTOLNÝ SEK 27. júla 2015 - Na hrob v arkáde pod vežou filiálneho Kostola Božieho milosrdenstva v Šuranoch - Kostolnom Seku, v ktorom sú uložené telesné pozostatky titulárneho ubabského a bývalého bratislavsko-trnavského pomocného biskupa Mons. Dominika Tótha, umiestnili v uplynulých dňoch nový pomník.

Pomník bol vytvorený tak, aby zodpovedal vôli nebohého pomocného biskupa Dominika Tótha, ktorú vyjadril vo svojom testamente. Na vrchu pomníka je umiestnený kríž, pod ktorým je jednoduchý nápis:
 
Per Mariam ad Jesum
Dominik Tóth
biskup
1925 - 2015
Ježišu, dôverujem Tebe
 
Náhrobnú dosku zdobí jeho asi 40-centimetrový biskupský erb. Nový pomník biskupa Tótha nechal vyrobiť Rímskokatolícky farský úrad Šurany v spolupráci s Arcibiskupským úradom v Trnave na základe inštrukcií nebohého biskupa.
 
Titulárny ubabský a bývalý bratislavsko-trnavský pomocný biskup Dominik Tóth zomrel po krátkodobom akútnom zhoršení zdravotného stavu v sobotu 16. mája 2015 vo Fakultnej nemocnici v Nitre vo veku 89 rokov života, 65 rokov kňazstva a 25 rokov biskupskej služby. Pochovali ho v piatok 22. mája 2015 do hrobky v arkáde pod vežou filiálneho Kostola Božieho milosrdenstva v jeho rodisku Kostolný Sek, ktorý v súčasnosti tvorí časť mesta Šurany.
 
facebook sharing button Zdieľaj
Na hrob biskupa Dominika Tótha osadili pomník

Nový pomník na hrobe biskupa Mons. Dominika Tótha v Šuranoch - Kostolnom Seku. (foto: Vladimír Jurina)

NOVINKY