Na Arcibiskupskom úrade zasadala Rada pre misie pri KBS (aktualizované)

TRNAVA 25. júna 2014 - V Trnave sa v stredu 25. júna uskutočnilo zasadnutie Rady pre misie pri Konferencii biskupov Slovenska, ktorej predsedom je trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch.

Na zasadnutí Rady pre misie sa zúčastnilo 30 zástupcov reholí, misijných inštitútov i laických organizácií, ktoré sa angažujú v zahraničných misiách. Cieľom stretnutia bolo navzájom sa informovať o svojej činnosti v misiách a preskúmať možnosti vzájomnej spolupráce v oblasti rozvíjania misijného povedomia medzi slovenskými veriacimi.
 
Program zasadnutia otvoril Mons. Ján Orosch, ktorý vyjadril veľkú vďaku slovenským misionárom za obetu, ktorú prinášajú pre Cirkev, a ochotu riešiť praktické problémy spojené s fungovaním misionárov v zahraničí. Nasledovali krátke prezentácie misijnej činnosti Saleziánov Don Bosca, Misijnej spoločnosti sv. Vincenta a Misijnej kongregácie služobníc Ducha Svätého, ktorí pracujú na misijnom poli od Hondurasu, cez Rusko až po Južnú Kóreu. Marián Čaučík ďalej predstavil Dobrú novinu erKa – Hnutia kresťanských spoločenstiev detí a ich rozvojovú prácu na africkom kontinente. Prof. Vladimír Krčméry priblížil projekty Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Sýrii a Libanone a poznamenal urgentnosť danej situácie, ktorá si naďalej vyžaduje modlitby veriacich po celom svete.
 
„Podľa reakcií zúčastnených, verím, že toto stretnutie bolo nielen príjemným stretnutím, ale aj povzbudením do budúcej misijnej práce. Dúfam, že nápady k spolupráci, ktoré vznikli počas diskusie budeme môcť zrealizovať, a že i slovenskí veriaci budú mať v budúcnosti možnosť bližšie sa zoznámiť so skvelou prácou všetkých slovenských misijných hnutí," povedal na záver národný riaditeľ Pápežských misijných diel na Slovensku, páter Viktor Jakubov, ktorý toto zasadnutie organizoval. Zasadnutie ukončili na svätej omši v Kostole sv. Jakuba, ktorá sa niesla v misijnom duchu, a počas ktorej poukázal páter Jakubov na niekoľko zaujímavostí zo zasadnutia.
 
Michaela Pobudová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Na Arcibiskupskom úrade zasadala Rada pre misie pri KBS (aktualizované)

Na zasadaní Rady pre misie bol prítomným poskytnutý aj priestor pre diskusiu o praktických otázkach, ktoré súvisia s misijnou činnosťou v rôznych častiach sveta. (foto: Dušan Kolenčík)

NOVINKY