Na Arcibiskupskom úrade pripravili po štvrtýkrát pôstnu polievku

TRNAVA 5. apríla 2017 - Dnes, 5. apríla podvečer Arcibiskupský úrad v Trnave usporiadal vo veľkom refektóriu budovy už 4. ročník charitatívneho projektu s názvom Pôstna polievka.

Záujemcovia, ktorých tento pôstny projekt pritiahol do budovy Arcibiskupského úradu, sa začali schádzať v jeho veľkom refektóriu už od 18.00 hodiny. Pred podávaním pôstnej polievky sa prítomným prihovoril trnavský arcibiskup Ján Orosch. O myšlienke projektu, ktorý je už i na Trnavskom arcibiskupskom úrade tradíciou povedal, že "cez pôstnu polievku milým a zvláštnym spôsobom rozdávame naše dary pre bohumilý cieľ." Po spoločnej modlitbe a požehnaní pôstneho jedla si už prítomní účastníci išli prevziať porciu pôstnej polievky.
 
Každý z účastníkov projektu „Pôstna polievka“ ešte predtým, ako si prevzal tanier s jedlom, vhodil peniaze ako milodar do pripravenej pokladničky. Tieto peniaze, ktoré by zaplatil za riadnu večeru, odovzdal ako pôstnu almužnu na konkrétnu pomoc. Na podujatí sa zúčastnili desiatky ľudí z Trnavy, ktorí tak svojou prítomnosťou spojili vlastný pôst s charitatívnou akciou. Peniaze vyzbierané počas tohto pôstneho podujatia budú odovzdané Katolíckemu hnutiu žien Slovenska, ktoré ich použije na zriadenie Centra pre tehotné ženy, matky s deťmi a rodiny v Ružomberku.
 
Projekt Katolíckeho hnutia žien Slovenska Podeľme sa! sa od ostatných zbierok na Slovensku odlišuje tým, že sa delím, nedávam almužnu, ale dávam to, čo si sám odopriem. Je spojená s liturgickým obdobím Pôstu, počas ktorého sa kresťania usilujú viac o to, aby si niečo odopreli a tým pomohli iným, ktorí sa nachádzajú v oveľa zložitejšej životnej situácii.
 
Dušan Kolenčík, hovorca Trnavskej arcidiecézy
 
facebook sharing button Zdieľaj
Na Arcibiskupskom úrade pripravili po štvrtýkrát pôstnu polievku

Každý z účastníkov projektu „Pôstna polievka“ ešte predtým, ako si prevzal tanier s jedlom, vhodil peniaze ako milodar - pôstnu almužnu na konkrétnu pomoc do pripravenej pokladničky. (foto: autor)

NOVINKY