Na Arcibiskupskom úrade prebehla trojkráľová koleda

TRNAVA 9. januára 2015 - Vo štvrtok 8. januára dopoludnia prebehla v priestoroch Arcibiskupského úradu trojkráľová koleda, počas ktorej požehnal trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch jednotlivé kancelárie a ďalšie priestory budovy inštitúcie. Počas požehnávania zneli chodbami arcibiskupského paláca mnohé vianočné koledy v podaní Školských sestier de Notre Dame a členov kúrie.

Štvrtkovú trojkráľovú koledu začali svätou omšou pre všetkých zamestnancov v arcibiskupskej Kaplnke povýšenia Svätého kríža, ktorú celebroval trnavský arcibiskup Ján Orosch spolu s kňazmi pracujúcimi v kúrii. Počas nej požehnal trojkráľovú vodu a kriedu.
 
Po svätej omši prechádzal arcibiskup Orosch spolu so zamestnancami všetkými kanceláriami Arcibiskupského úradu a požehnával ich s vyjadrením prosby, aby v týchto priestoroch vždy vládol Boží pokoj, múdrosť pri spravovaní časných vecí a bratská láska medzi zamestnancami počas celého roka 2015. Pre každého mal arcibiskup Orosch milé slovo, v ktorom sa mu poďakoval za doteraz vykonanú prácu. Jednotlivých zamestnancov nezabudol však povzbudiť k vytrvalosti a zodpovednosti i do ďalších dní práce, čo treba podporovať vytrvalou modlitbou a sviatostným životom.
 
facebook sharing button Zdieľaj
Na Arcibiskupskom úrade prebehla trojkráľová koleda

Počas trojkráľovej koledy požehnali aj kanceláriu trnavského arcibiskupa. (foto: Dušan Kolenčík)

NOVINKY