Mons. Ján Orosch podporil arcibiskupa Jędraszewskeho

TRNAVA 11. augusta 2019 - Arcibiskup z poľského Krakova Marek Jędraszewski nedávno vo svojej kázni kritizoval ideológiu hnutia LGBT a požiadavky jej podporovateľov. Podľa jeho slov sa tí, ktorí žiadajú toleranciu, v skutočnosti dopúšťajú násilia a znevažovania najposvätnejších symbolov. Následne sa krakovský arcibiskup Marek Jędraszewski stal terčom mediálnych obvinení z homofóbie. K podpore krakovského arcibiskupa sa v osobitnom vyhlásení pripojil aj český kardinál a predseda českých biskupov Dominik Duka a tiež Konferencia biskupov Slovenska. V piatok 9. augusta podporil krakovského arcibiskupa i trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch svojím listom, ktorý vám prinášame v plnom znení:

 

Vaša najdôstojnejšia Excelencia, pán arcibiskup,

 
dovoľte mi, aby som sa Vám poďakoval za Vaše odvážne slová pastiera, ktoré ste prednedávnom predniesli, 1. augusta tohto roku, o pliage LGBTI ideológie, ktorá sa naozaj šíri ako morová epidémia. Pri spomienke na Vašu osobu mi napadajú spomienky na moju mladosť, keď som ako tajný lazarista za čias komunizmu navštevoval Krakov a pátrov lazaristov, ktorí nás formovali. Som naplnený radosťou, že na Stolci sv. Stanislava, na ktorom sedel nami obdivovaný a nám tak drahý sv. Ján Pavol II., teraz sedí arcibiskup, ako Vy, Vaša Excelencia. Zo srdca Vám ďakujem a vyslovujem úprimné Pán Boh zaplať za Vašu odvahu.
 
K tomu, aby ste mohli naďalej smelo ohlasovať Evanjelium nášho Pána Ježiša Krista Vám prajem veľa síl a darov Ducha Svätého.
 
Váš brat v Kristovi, Mons. Ján Orosch, trnavský arcibiskup

 

-to abu-
 
facebook sharing button Zdieľaj
Mons. Ján Orosch podporil arcibiskupa Jędraszewskeho

Na ilustračnom foto krakovský arcibiskup Mons. Marek Jędraszewski počas homílie. (Zdroj foto: wiadomosci.dziennik.pl)

NOVINKY