Mons. Gänswein: František sa vie trafiť do čierneho

TRNAVA/MANNHEIM 25. marca 2014 - "Pápežov misionársky elán strháva každého, kto sa ním nechá strhnúť. Týmito slovami opisuje arcibiskup Georg Gänswein svieži vietor, ktorý pápež, Svätý Otec František vnáša do Cirkvi.

Osobný sekretár Benedikta XVI. bol počas uplynulého víkendu hosťom v Mannheime, kde v preplnenom jezuitskom kostole slávil Eucharistiu a hovoril o Bergogliovom vzťahu k Nemecku. V rozhovore pre diecéznu rozhlasovú stanicu potom prefekt Pápežského domu varoval pred povrchným nadšením z nového Petrovho nástupcu:
 
"Pokiaľ sa nadšenia nenaplnia v praxi viery, je to ako vznietenie slamy, ktoré nezažne oheň. Je dôležité vstrebať všetko nové, strhujúce a radostné, čo František priniesol, a dať sa tým nakaziť. Obyčajný jasot nestačí - musia nasledovať tiež konkrétne fakty," hovorí arcibiskup Gänswein a dodáva: "František sa vie trafiť do čierneho. Zasahuje ľudské srdcia svojimi prostými a jasnými slovami, ako dokladajú tisícové zástupy na generálnych audienciách. Je to «charizmatický farár sveta», ktorý od Cirkvi chce, aby vychádzala sama zo seba a nenechávala nikoho pozadu. To je Polárka, ktorá vedie jeho apoštolát," uviedol v nemeckom Mannheime prefekt Pápežského domu.
 
zdroj: www.tkkbs.sk (RV)
 
facebook sharing button Zdieľaj
Mons. Gänswein: František sa vie trafiť do čierneho

Svätý Otec František a vedľa neho prefekt Pápežského domu a zároveň osobný sekretár emeritného pápeža Benedikta XVI. Georg Gänswein počas generálnej audiencie. (zdroj foto: www.forum.georgganswein.com)

NOVINKY