Mladí animátori eRka zo Šale v službách detí v rámci dvoch táborov

ŠAĽA 23. augusta 2015 - Mladí animátori eRka - hnutia kresťanských spoločenstiev detí zo Šale viedli dva tábory detí, aby ich tak, okrem spríjemnenia letných prázdnin, priviedli bližšie k Pánovi, ktorý ich má rád.

Prvý tábor sa konal v dňoch od 1. do 6. augusta v Zuberci pre deti od 7 do 12 rokov. Niesol sa v duchu hesla: Cesta veľkých hrdinov. Každý deň sa prečítala časť zo života niektorého svätca. Oni sú pre nás jasnými vzormi na ceste do cieľa, ktorým je pre nás dosiahnutie neba. Do tábora prišiel aj miestny kaplán Milan Cehlárik. Svojou prítomnosťou mladých povzbudil a v rámci svätých omší obohatil Božím slovom a Eucharistiou.
 
V čase od 19. do 21. augusta sa konal druhý tábor, tentoraz denný. Zúčastnili sa na ňom deti od 4 do 8 rokov a jeho heslo bolo: Ovečky. Myšlienku, že sme Božie ovečky a vedie nás dobrý Pastier - Pán Ježiš, vyjadril kaplán farnosti Šaľa aj počas svätej omše, ktorá bola v dopoludňajších hodinách na tretí deň. Popoludní nádvorie farského úradu ožilo hrami detí, priateľskými rozhovormi a pozornosťou animátorov, až kým si rodičia neprišli pre svoje ratolesti, aby ich vzali domov. Pán iste odmení čas, silu a trpezlivosť tým, ktorí sa zapojili do tejto služby mladým.
 
TO ABU informovala Emília Dlhá
 
facebook sharing button Zdieľaj
Mladí animátori eRka zo Šale v službách detí v rámci dvoch táborov

Denný tábor detí od 4 do 8 rokov viedli animátori eRka v Šali. Jeho heslo bolo: Ovečky. (foto: archív RKFÚ Šaľa)

NOVINKY