Misionár z Indie v Hlohovci

Na misijnú nedeľu, 20. októbra 2019, zavítal do farnosti Hlohovec misionár z Indie, verbista Martin Madassery SVD, ktorý pôsobí v Nitre. Pri slávnostnej svätej omši hovoril o štyroch misiách v živote človeka, a to narodenie, krst, povolanie a večný život.

V zmysle hesla misijného mesiaca „Pokrstení a povolaní“ vyzval veriacich, aby neostali len pokrstení, ale žili svoju vieru vo svojich rodinách a dávali príklad viery deťom, aby naše kostoly neostali prázdne. Na záver svätej omše vdp. dekan Jozef Schwarz zablahoželal hlavnému celebrantom svätej omše, výpomocnému duchovnému vo farnosti vdp. Tiborovi Slobodovi k vzácnemu jubileu 50 rokov. Popoludní sa konala misijná prednáška, ktorá začala korunkou Božieho milosrdenstva a pokračovala diskusiou o misii a živote v Indii. Páter Madassery ukázal aj tradičné indické oblečenie, ktoré si mohli prítomní aj vyskúšať, názorné ukázal indické tance, zaspieval pieseň, ktorá sa spieva v kostole a priblížil veriacim život v Indii.
 
V piatok 18.10. páter Martin Madassery zavítal do cirkevnej materskej školy a následne do farského kostola, kde sa Cirkevná škola sv. Jozefa zapojila do akcie "Milión detí sa modlí ruženec". Po modlitbe ruženca nasledovala prednáška a presun do OZ Samária, kde sa posvätila socha Panny Márie a takisto spoločná modlitba posvätného ruženca.
facebook sharing button Zdieľaj
Misionár z Indie v Hlohovci

Vsdp. dekan Jozef Schwarz a páter Martin Madassery SVD s niekoľkými mladými v tradičnom indickom odeve počas Misijnej nedele v Hlohovci

NOVINKY