Misie ako nová šanca pre farnosť Ružindol

RUŽINDOL 14. októbra 2015 - V dňoch 4. - 11. októbra 2015 sa vo farnosti Ružindol, do ktorej spadá i filiálka Biely Kostol, uskutočnili ľudové misie. Viedli ich pátri redemptoristi.

Misionárov - pátrov redemptoristov o túto osemdňovú duchovnú obnovu farnosti požiadal ešte niekdajší farár František Hudeček. Výnimočnosťou ľudových misíí v obciach Ružindol a Biely Kostol bolo, že sa uskutočnili po šesťdesiatsedemročnej odmlke. Posledné misie v roku 1948 viedli bratia kapucíni.
 
Veľkým duchovným prínosom boli katechézy pre ženy a mužov, príhovory pre deti, adorácie, udeľovanie sviatosti pomazania chorých. Misie boli príležitosťou pre každého človeka  na stíšenie sa a prehĺbenie svojho vzťahu k Bohu. Misionári sa s veriacimi rozlúčili misijnou kázňou „Ako ďalej po misiách“. Po poslednej svätej omši nasledovalo požehnanie misijného kríža pred kostolmi farnosti. Veriaci v Bielom Kostole i Ružindole sú úprimne vďační za tento milostivý čas. Preto miestny farár Peter Mikula požiadal pátrov misionárov o výročnú duchovnú obnovu po misiách. Tá sa bude konať presne o rok, v dňoch 25. - 30. októbra 2016, opäť v oboch obciach farnosti.
 
TO ABU informovala Alena Vozárová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Misie ako nová šanca pre farnosť Ružindol

Po poslednej svätej omši celebrovanej misionármi nasledovalo požehnanie misijného kríža pred kostolmi v oboch obciach farnosti. (foto: Jana Bajužíková)

NOVINKY