Ministérium lektorátu prijali aj bohoslovci Trnavskej arcidiecézy

BRATISLAVA 16. marca 2016 - V utorok 15. marca prijali bohoslovci 3. ročníka RKCMBF UK v kaplnke Kňazského seminára sv. Cyrila a Metoda v Bratislave ministérium lektorátu z rúk pomocného biskupa Bratislavskej arcidiecézy Mons. Jozefa Haľka.

V Kňazskom seminári sv. Cyrila a Metoda sa ministéria zvyčajne udeľujú v Pôstnom období. Tento rok táto tradícia zostala zachovaná. V pôstny utorok 15. marca udelil ministérium lektorátu bratislavský pomocný biskup Jozef Haľko deviatim bohoslovcom 3. ročníka. Po obliečke do reverendy je to ďalší krok na ich ceste ku kňazstvu. Medzi nimi sú i bohoslovci Tomáš Balala, Peter Gál, Peter Juhás, Ladislav Sebö a Balázs Takács, ktorí sa v Bratislave, v Kňazskom seminári sv. Cyrila a Metoda a na Rímskokatolíckej cyrilometodskej bohosloveckej fakulte Univerzity Komenského formujú na kňazov za Trnavskú arcidiecézu.
 
Po homílii predsedajúceho slávnosti nasledovala modlitba, po ktorej kandidáti jednotlivo pristupovali k biskupovi Haľkovi a kľačiac pred ním prijali z jeho rúk knihu Svätého písma ako znak toho, že sa majú nielen svojím slovom, ale aj celým životom snažiť ohlasovať Božie slovo, teda tak, ako ho sami prijali.
 
facebook sharing button Zdieľaj
Ministérium lektorátu prijali aj bohoslovci Trnavskej arcidiecézy

Spoločná fotografia nových lektorov s bratislavským pomocným biskupom Mons. Jozefom Haľkom. (zdroj foto: www.oratoriani.sk)

NOVINKY