Milosrdní bratia vyzývajú k modlitbe za ochranu pred ebolou

TRNAVA/BRATISLAVA 23. októbra 2014 - "Spojme sa v modlitbe!" Milosrdní bratia na Slovensku vyzývajú pod týmto heslom k spoločnej modlitbe za ochranu pred šírením epidémie eboly a za uzdravenie chorých. Zakúpením sviečky bude tiež možné prispieť na nákup zdravotného materiálu, ktorý bude zaslaný priamo do nemocníc Milosrdných bratov v postihnutých oblastiach.

Pri tejto príležitosti pozývajú Milosrdní bratia na spoločnú modlitbu svätého ruženca v nedeľu 26. októbra 2014 o 14.00 hodine pri Lurdskej jaskyni na Hlbokej ceste v Bratislave. Na mieste budú prosiť o ochranu pred ochorením ich bratov, spolupracovníkov a dobrovoľníkov, ktorí pôsobia priamo v postihnutých krajinách v Afrike a nenechávajú chorých napospas osudu a bez pomoci. Prosiť budú aj za to, aby sa vedcom čo najskôr podarilo nájsť účinný liek proti vírusu eboly. „Budeme prosiť, aby zodpovední, čo najskôr vykonali účinné opatrenia a zabránili šíreniu eboly a vzniku pandémie," avizujú Milosrdní bratia.
 
Milosrdní bratia adresujú svoju výzvu aj jednotlivým farnostiam Trnavskej arcidiecézy i ostatných slovenských diecéz a pozývajú, aby sa kňazi spolu s veriacimi spojili duchovne s nimi v nedeľu 26. októbra 2014 o 14.00 hodine pri spoločnej modlitbe slávnostného svätého ruženca v kostoloch ich farností.
 
zdroj: www.tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Milosrdní bratia vyzývajú k modlitbe za ochranu pred ebolou

Na ilustračnej fotografii vírus eboly. (foto: AP Photo/Center for Disease Control; zdroj: www.telegraph.co.uk)

NOVINKY