Mestská polícia v Šali oslávila 25. výročie založenia

ŠAĽA 4. októbra 2016 - V nedeľu 2. októbra oslávila Šaľa 25. výročie založenia Mestskej polície. Slávnosť začali svätou omšou vo farskom kostole, ktorú celebroval trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch. Na slávnosti bol prítomný aj primátor mesta Šaľa Jozef Belický, predstavitelia polície, pozvaní hostia a množstvo veriacich.

Na začiatku svätej omše trnavský arcibiskup Ján Orosch povzbudil všetkých prítomných, aby sa v jednotlivých životných situáciách snažili rozlišovať hriech od hriešnika, a takto nebránili nádeji na zmenu u toho človeka, ktorý nejakým spôsobom zlyhal.
 
V homílii sa zástupca biskupského vikára OS a OZ SR Pavol Šajgalík zameral predovšetkým na osobu sv. Michala Archanjela, ktorý je istým pomocníkom v boji proti hriechu, v prežívaní ťažkých životných situácií a v úsilí o dodržiavanie poriadku v našom svedomí, kde máme na prvom mieste rešpektovať Božiu vôľu. Potom môžeme rátať aj s nastolením a udržaním toho správneho poriadku v ostatných  vzťahoch a v spoločnosti.
 
Po svätej omši slávnosť pokračovala v Mestskom kultúrnom stredisku odovzdávaním ocenení vyslúžilým, ale aj aktívnym členom Mestskej polície.
 
TO ABU informovala Emília Dlhá
 
facebook sharing button Zdieľaj
Mestská polícia v Šali oslávila 25. výročie založenia

Primátor mesta Šaľa Jozef Belický ďakuje trnavskému arcibiskupovi Jánovi Oroschovi za jeho osobnú prítomnosť na slávnosti. (foto: Juraj Kovács)

NOVINKY