Medzi klérus Trnavskej arcidiecézy pribudol jeden nový diakon

SEREĎ 14. decembra 2018 - V sobotu 8. decembra, na prikázaný sviatok Nepoškvrneného počatia Panny Márie, sa konala vo farskom Kostole sv. Jána Krstiteľa v Seredi neobvyklá slávnosť, pri ktorej prijal posvätný rád diakonátu študent Rímskokatolíckej cyrilometodskej bohosloveckej fakulty Univerzity Komenského a seminarista Kňazského seminára sv. Cyrila a Metoda v Bratislave Tomáš Kišoň, rodák z tejto farnosti.

Trnavský arcibiskup Ján Orosch v rámci pontifikálnej svätej omše vo svojom príhovore upozornil ordinanda na skutočnosť, že keď kňaz i diakon chcú byť verní ohlasovaniu pravdy o Ježišovi Kristovi, musia počítať aj so skutočnosťou, že neraz ich to bude stáť aj kamarátske vzťahy. Teda pre ohlasovanie pravdy musíme byť pripravení zrieknuť sa všetkého.
 
Na záver slávnosti zdôraznil arcibiskup Orosch aj skutočnosť, že v poslednom období sa konalo niekoľko vysviacok mimo už tradičný priestor katedrálneho chrámu. Ako vzor pripomenul poľského prímasa a ctihodného Božieho služobníka kardinála Stefana Wyszynského, ktorý jeden raz kvôli chorému diakonovi išiel sláviť kňazskú vysviacku do jeho rodnej farnosti. Na základe tohto zážitku sa potom niekoľko miništrantov, účastných na vysviacke, stalo kňazmi. Trnavský arcibiskup vyjadril nádej, že z početného množstva miništrantov, účastných na slávnosti diakonskej vysviacky, sa tiež niektorí stanú následne diakonmi a kňazmi.
 
TO ABU informoval Ľubomír Urbančok
 
facebook sharing button Zdieľaj
Medzi klérus Trnavskej arcidiecézy pribudol jeden nový diakon

Vo farskom Kostole sv. Jána Krstiteľa v Seredi sa 8. decembra 2018 konala neobvyklá slávnosť. Posvätný rád diakonátu tu prijal bohoslovec Tomáš Kišoň, rodák z tejto farnosti. (Foto: archív TK)

NOVINKY