Ľudia v núdzi mali svätomikulášsku sviatočnú večeru v charitnej kaviarni

TRNAVA 5. decembra 2020 - Zamestnanci a dobrovoľníci Trnavskej arcidiecéznej charity, v spolupráci s partnermi naklonenými charitatívnej činnosti, pripravili v piatok 4. decembra 145 porcií Mikulášskej večere pre viacčlenné rodiny v núdzi, osamelých seniorov a ľudí bez domova.

Pôvodne si títo ľudia mali spolu sadnúť k sviatočnému stolu, pri ktorom by si vychutnali tradičné menu: kapustnicu, rezeň so zemiakových šalátom a dezert. Pre pandemické opatrenia si napokon ľudia v núdzi mohli porcie s kapustnicou, rezňom so šalátom a dezertom skonzumovať v jej pripravených vonkajších priestoroch, alebo si ich vziať so sebou. Podľa riaditeľa Trnavskej arcidiecéznej charity Miroslava Dzurecha nie je táto svätomikulášska sviatočná večera náhradou za tradičnú predštedrovečernú večeru pre ľudí bez domova a osamelých, ktorá sa aj v tomto roku bude v nejakej podobe konať.
 
"Toto je samostatná akcia, možno aj z nej vytvoríme tradíciu," povedal Dzurech. Dokonca tým, ktorí sa v piatok v podvečer na terasu charitnej kaviarne Špitálik nedostali, chcú jedlo doručiť následne prostredníctvom dobrovoľníkov. "Chceme im takto vyjadriť solidaritu a symbolicky a prakticky poslúžiť takouto službou," dodal riaditeľ Trnavskej arcidiecéznej charity.
 
TO ABU informovala Trnavská arcidiecézna charita
 
facebook sharing button Zdieľaj
Ľudia v núdzi mali svätomikulášsku sviatočnú večeru v charitnej kaviarni

Pre pandemické opatrenia si napokon ľudia v núdzi mohli porcie s kapustnicou, rezňom so šalátom a dezertom skonzumovať v pripravených vonkajších priestoroch charitnej kaviarne Špitálik, alebo si ich vziať so sebou. (Foto: Lukáš Grinaj/TASR)

NOVINKY