Lipové oslávilo 80. výročie požehnania svojho kostola

LIPOVÉ 24. augusta 2018 - V nedeľu 19. augusta sa vo filiálke Lipové (farnosť Okoličná na Ostrove v dekanáte Komárno) uskutočnila oslava 80. výročia požehnania filiálneho Kostola Nanebovzatej Panny Márie.

Malá komunita veriacich sa spoločne zišla, aby oslávila titul i výročie požehnania svojho chrámu. Veriacim sa pri tejto príležitosti prihovoril biskupský vikár, kanonik Róbert Kiss. V homílii ponúkol pohľad na miesto kultu od starozákonných chrámov až po súčasnosť.
 
História obce Lipové siaha do začiatkov 20. storočia. Založili ju a tvorili prisťahovalci z rôznych častí Slovenska a Moravy. Už niekoľko rokov po založení obce dokončili i kostol ako jej dôležitú súčasť. Písal sa rok 1938. V nasledujúcich rokoch boli osudy miestnych obyvateľov pohnuté, ale do svojich domovov i chrámu sa vždy vrátili. Uplynulú nedeľu pri svätej omši ďakovali a prosili za všetkých, živých i mŕtvych dobrodincov, ktorí zveľadili ich kostol.
 
TO ABU informoval Milan Cehlárik
 
facebook sharing button Zdieľaj
Lipové oslávilo 80. výročie požehnania svojho kostola

Veriacim sa pri príležitosti 80. výročia požehnania filiálneho kostola prihovoril biskupský vikár, kanonik Róbert Kiss. (Foto: autor)

NOVINKY