Letný tábor detí na Arcibiskupskom úrade

TRNAVA 8. augusta - V dňoch 5. až 9. augusta sa Arcibiskupský úrad v Trnave rozozvučal radostným smiechom detí. Prebiehal tu detský letný tábor, program ktorého pripravilo deväť mladých animátorov zo spoločenstva "Katedrálnici" spolu s dvomi kňazmi z katedrálneho Chrámu sv. Jána Krstiteľa.

Tábor prebiehal každý deň od ôsmej do pätnástej hodiny. Jeho úlohou bolo priblížiť deťom posolstvo sv. Cyrila a Metoda, nakoľko si v tomto roku pripomíname jubileum ich príchodu na Veľkú Moravu. Deti mali takto možnosť zaujímavým spôsobom si vyplniť jeden z týždňov letných prázdnin. Boli rozdelení do štyroch skupín, kde sa zapájali do športových, vedomostných a tvorivých súťaží, rozvíjali svoje talenty a tiež sa učili spolupracovať s kamarátmi v skupinke.
 
Každý deň, pred obedom, slávili v kaplnke na prvom poschodí svätú omšu, do ktorej sa deti aktívne zapájali miništrovaním, čítaním lekcií, prosieb i spevom. V spomienkach detí iste zostane stopovacia súťaž po historickom centre mesta, ktorú zakončili výstupom na mestskú vežu. Odmenou pre deti bol nevšedný pohľad na celú Trnavu s jej okolím a napokon potrebné letné osvieženie sa zmrzlinou.
 
Ani veľké horúčavy nič neubrali na radosti a aktivite detí. Je potrebné vyjadriť veľké poďakovanie všetkým, ktorí pomáhali pri organizovaní tábora i za všetky sladké a slané dobroty, ktoré mohli deti ochutnať. Už teraz sa veľmi tešia na detský tábor v lete 2014.
 
Tomáš Procházka
 
facebook sharing button Zdieľaj
Letný tábor detí na Arcibiskupskom úrade

Deti z letného tábora na Arcibiskupskom úrade pri "Veľkomoravskej hre".

NOVINKY