Krížové sestry sa v Trnave stretli na regionálnom dni

TRNAVA 23. októbra 2015 - V Trnave sa v uplynulých dňoch stretlo približne 60 krížových sestier, aby prežili regionálny deň s relikviami pátra Teodózia.

Program sa začal duchovnou prezentáciou naplnenou myšlienkami pátra Teodózia a piesňami. Po prezentácii pokračoval slávením Eucharistie, pri ktorej kapucín páter František Alberty povzbudil sestry k detinstvu a odovzdanosti do Božej náruče podľa príkladu ich zakladateľa.
 
Po obede nasledoval kultúrny program pripravený novickami a kandidátkami, ktorým sestrám novým spôsobom odovzdali duchovný odkaz zakladateľa. Potom nasledovali slávnostné vešpery, litánie a piesne k úcte zakladateľa. Sestry sa tešili účasti farníkov a najmä pátrov pavlínov. Na záver bola relikvia pátra Teodózia odovzdaná komunite v Cerovej, kde bude najbližší týždeň pre duchovné dobro tejto ich najväčšej komunity i komunít navôkol.
 
zdroj: www.zasvatenyzivot.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Krížové sestry sa v Trnave stretli na regionálnom dni

Približne 60 krížových sestier sa stretlo v Trnave, aby prežili regionálny deň s relikviami pátra Teodózia. (zdroj foto: www.zasvatenyzivot.sk)

NOVINKY