Kráľovstvo na Arcibiskupskom úrade v Trnave

TRNAVA 4. augusta 2014 - V dňoch od 28. júla do 1. augusta v priestoroch Arcibiskupského úradu prebiehal detský denný tábor, ktorý organizoval Arcibiskupský úrad a Spoločenstvo Katedrálnici. Tohtoročnou myšlienkou tábora bolo „Kráľovstvo“.

Počas piatich dní boli deti v úlohe otrokov, rytierov, šľachticov a dvorných dám, princov a princezien a napokon kráľovských detí. Pre tridsiatku detí boli pripravené spoločné hry, zaujímavé aktivity, krátke katechézy i každodenná svätá omša.
 
V utorok, v rámci témy kráľovskej výpravy, sa deti zúčastnili púte do Šaštína, kde bol pre nich po svätej omši v bazilike pripravený zábavný a športový program v saleziánskom oratóriu. Vo štvrtok, ktorý sa niesol v znamení princov a princezien, boli všetci účastníci denného tábora v Smoleniciach, kde okrem opekačky, svätej omše v prírode a hier na lúke, boli slávnostne korunovaní na nádvorí zámku. V posledný deň tábora sa z detí stali kráľovskí synovia a dcéry a po úspešnom splnení úloh veľkej kráľovskej hry boli odmenení sladkým prekvapením.
 
Tábor vyvrcholil svätou omšou v nedeľu v trnavskej Katedrále sv. Jána Krstiteľa, do ktorej sa deti aktívne zapojili spevom, čítaním i  nesením obetných darov. Kráľovstvo sa tešilo pozitívnemu ohlasu nielen zo strany detí, ale aj ich rodičov, ktorým patrí vďaka za akúkoľvek pomoc či dar.
 
Spoločenstvo Katedrálnici
 
facebook sharing button Zdieľaj
Kráľovstvo na Arcibiskupskom úrade v Trnave

Pre tridsiatku detí boli pripravené spoločné hry, zaujímavé aktivity, krátke katechézy i každodenná svätá omša. (foto: archív Spoločenstva katedrálnici)

NOVINKY