Kostol sv. Jakuba v Trnave zapísali do Jakubskej cesty

TRNAVA 24. septembra 2015 - Vo štvrtok 17. septembra sa uskutočnil historický zápis františkánskeho Kostola sv. Jakuba v Trnave do Jakubskej cesty známej i pod španielskym názvom „Camino de Santiago“. Trnava sa tak začlenila medzi miesta, ktoré sa značením, ako aj starostlivosťou o pútnikov pridávajú k slovenskej pútnej trase smerujúcej k hrobu svätého apoštola Jakuba staršieho.

Putovanie k hrobu tohto svätca tvorí spolu s hrobmi apoštolov sv. Petra a Pavla v Ríme ako i hrobom Pána Ježiša vo Svätej zemi dôležitú súčasť kresťanskej pútnickej tradície. Pri tejto príležitosti bola požehnaná tabuľa Jakubskej cesty a pečatidlo pre pútnikov. Iniciátorom projektu je Dr. Gerhard Weag.
 
Svätú omšu slávil ceremoniár Arcibiskupského úradu v Trnave Ivan Ružička, ktorý svoju homíliu prepojil aj s osobnými skúsenosťami z putovania do Santiaga de Compostela. So svojimi zážitkami z tohto putovania sa s prítomnými veriacimi podelil aj gvardián a správca františkánskeho kostola br. František Xaver Olbert OFM. Po svätej omši nasledovalo predstavenie projektu a možností spojených s putovaním k hrobu apoštola. O slovenskom projekte Jakubskej cesty je možné viac sa dozvedieť na webovej stránke http://www.jakubskacesta.eu/.
 
TO ABU informoval ir
 
facebook sharing button Zdieľaj
Kostol sv. Jakuba v Trnave zapísali do Jakubskej cesty

Tabuľu Jakubskej cesty na františkánskom Kostole sv. Jakuba v Trnave a pečatidlo pre pútnikov požehnal ceremoniár Arcibiskupského úradu v Trnave Ivan Ružička. (foto: Gerhard Weag)

NOVINKY