Košice budú 21. a 22. 09. Európskym hlavným mestom kultúry života

TRNAVA 17. september - Košice sa 21. a 22. septembra stanú Európskym hlavným mestom kultúry života. Organizátori Národného pochodu za život preto pre 50-tisíc účastníkov pripravili bohatý program.

Už počas týždňa pred podujatím budú Košice žiť kultúrou života, kedy organizátori chystajú niekoľko zaujímavých podujatí ako napríklad objatie Ústavného súdu či Akcia KILO zameraná na pomoc matkám v núdzi.
 
V piatok o 18.00 hodine sa začne program Národného pochodu za život ekumenickou bohoslužbou v evanjelickom chráme na Mlynskej ulici v Košiciach „na poďakovanie Bohu za dar ľudského života“.
 
Program bude pokračovať v sobotu popoludní od 13.00 hodiny workshopmi na rôzne prolife témy. Medzi najzaujímavejšie budú určite patriť: Čakáš nečakané dieťa?, konkrétna pomoc tehotným ženám v núdzi; Ako rešpektovať ľudskú dôstojnosť až do konca – paliatívna starostlivosť; Prirodzený prístup k plodnosti v gynekológii a pôrodníctve a ďalšie.
 
Večer budú v Infinity aréne svedectvá a svätá omša za prítomnosti viacerých biskupov. Nasleduje koncert kapiel Kerygma, Milenky band a eSPé venovaný nenarodeným deťom.
 
V nedeľu dopoludnia od 9.00 hodiny budú v 16 kostoloch celebrovať 4 gréckokatolícki a 12 rímskokatolícki biskupi omše s pro-life úmyslami a za Národný pochod za život. Počet celebrujúcich biskupov bude košickým historickým rekordom.
 
Medzi cirkvami, ktoré podporujú pochod sú Rimsko-katolícka cirkev, Gréckokatolícka cirkev, Cirkev Bratská ako aj Ekumenické spoločenstvo na území mesta Košice.
 
Od 11.00 do 16.00 hodiny pripravia skauti “Skautské mestečko” s atrakciami pre deti na Hlavnej ulici pri Urbanovej veži.
 
Od 12.30 hodiny sa začnú ľudia zhromažďovať pred hlavným pódiom na Hlavnej ulici, na ktorom vystúpia rečníci z oblasti verejného života, kultúry, cirkvi, politiky na Slovensku i v zahraničí. Hudobný program zabezpečí skupina Komajota a ďalšie skupiny.
 
Národný pochod za život sa začne o 14.30 hodine. Účastníci pôjdu po trase Hlavná – Alžbetina - Šrobárova – Kuzmányho – Strojárenská - Nám. maratónu mieru - Hlavná. O 16.30 hodine sa účastníci pochodu vrátia k pódiu na Hlavnej, vypočujú si Manifest Národného pochodu za život a podujatie ukončia záverečnou „bodkou“.
 
zdroj: www.tkkbs.sk
foto: www.kosice.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Košice budú 21. a 22. 09. Európskym hlavným mestom kultúry života

Letecký pohľad na centrum mesta Košice.

NOVINKY