Koordinátori synody si vymenili skúsenosti o konzultačnom procese

BRATISLAVA 31. januára 2022 - Koordinátori pre synodálny proces zo slovenských diecéz a eparchií, ako aj z Ordinariátu ozbrojených síl a ozbrojených zborov, sa dnes stretli online, aby si vymenili si svoje postrehy a skúsenosti z konzultačného procesu synody. Informovali o možnostiach ako sa ľudia môžu dozvedieť a pridať sa do konzultačného procesu i o nastavení komunikácie o synodalite v jednotlivých diecézach/eparchiách a ordinariáte.

Cirkev na Slovensku sa vydala na cestu synodálneho kráčania na pozvanie pápeža Františka. Osobitným listom k nemu pozvali biskupi Slovenska. V každej diecéze/eparchii vyčlenili konkrétneho človeka, ktorého úlohou je koordinácia aktivít na ich úrovni. Novosťou súčasnej synody je jej zameranie na samotný zmysel synodálnosti Cirkvi, ako aj jej rozfázovanie do troch štádií: odštartuje na úrovni diecéz, bude pokračovať v rámci väčších regiónov a vyvrcholí v roku 2023 stretnutím biskupov v Ríme. Úvodná fáza potrvá do polovice augusta.
 
Stretnutie viedol národný koordinátor synodálneho procesu na Slovensku Ivan Ružička. Zúčastnili sa na ňom zástupcova rímskokatolíckych diecéz a gréckokatolíckych eparchií a zástupca Ordinariátu ozbrojených síl a ozbrojených zborov SR. Zoznam kontaktov za diecézy, eparchie a ordinariát možno nájsť na stránke synoda.sk/sk/diecezy.
 
Zdroj: tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Koordinátori synody si vymenili skúsenosti o konzultačnom procese

Ilustračná snímka. (Foto: tkkbs.sk)

NOVINKY