Komunitu Cenacolo v Kráľovej pri Senci navštívil arcibiskup Orosch

KRÁĽOVÁ PRI SENCI 22. marca 2018 - V stredu 21. marca navštívil trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch spoločenstvo Cenacolo vo Včelárskej Paseke. Po prehliadke obsiahleho objektu aj s hospodárstvom celebroval v kaplnke svätú omšu, na ktorej sa zúčastnilo asi štyridsať členov komunity.

V homílii trnavský arcibiskup Ján Orosch hovoril o anjelovi z prvého čítania, ktorý ochránil a potom vyslobodil troch Pánových služobníkov z ohnivej pece. Podobne poslal Pán svojho anjela aj do života zúčastnených v komunite Cenacolo, aby ich vyslobodil z rozličných druhov neslobody. Ako zdôraznil arcibiskup, toto vyslobodenie je Božia milosť. Keď s ňou človek spolupracuje, činí ho skutočne slobodným. Po svätej omši arcibiskup Ján Orosch večeral s členmi spoločenstva a zotrval s nimi v družnom rozhovore, aby tak zdieľal ich dojímavé životné skúsenosti, pretavené pevnou vierou v Boha a jeho pomoc.
 
Komunita Cenacolo vznikla v júli 1983, vďaka duchovnému pochopeniu rehoľnej sestry Elvíry Petrozzi, ktorá chcela darovať svoj život Bohu, predovšetkým k službe narkomanom a všetkým strateným mladým ľuďom. Stredisko komunity je v talianskom meste Saluzzo. V súčasnosti má komunita viac ako päťdesiat centier nachádzajúcich sa v pätnástich krajinách sveta.
 
TO ABU informoval Ľubomír Urbančok
 
facebook sharing button Zdieľaj
Komunitu Cenacolo v Kráľovej pri Senci navštívil arcibiskup Orosch

Počas rozhovorov s členmi komunity Cenacolo trnavský arcibiskup Ján Orosch obohatil toto stretnutie hrou na gitare. (Foto: autor)

NOVINKY