Koledníci Dobrej noviny boli vyslaní ohlasovať Kristovo narodenie

TRNAVA 15. decembra 2019 - Trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch celebroval v sobotu 14. decembra svätú omšu v jezuitskom Kostole Najsvätejšej Trojice v Trnave, pri ktorej požehnal koledníkov Dobrej noviny.

Slávnosť požehnania koledníkov Dobrej noviny počas adventného obdobia je už dlhoročnou tradíciou v slovenských katolíckych diecézach. I tento rok sa v biskupskom meste Trnave zišli koledníci z celej arcidiecézy, aby prijali požehnanie svojho arcipastiera. Trnavský arcibiskup Ján Orosch vo svojej kázni pripomenul príklad svätca dňa - sv. Jána z Kríža, ktorý rozdával všade okolo seba lásku, aj napriek ťažkostiam, ktoré mu neľahký život pripravil. Takýmito dobrými vzormi majú byť i koledníci. Očakáva sa od nich, že všade tam, kde sa nachádzajú a kam prídu, budú roznášať lásku, ktorej hmatateľnosť si pripomíname práve na Vianoce.
 
Na záver svätej omše trnavský arcibiskup Ján Orosch požehnal kriedu, ktorou budú koledníci v celej arcidiecéze označovať veraje príbytkov počas vianočného koledovania. Na záver koledníci z farnosti Dechtice zakoledovali aj trnavskému arcibiskupovi Jánovi Oroschovi a popriali mu milostiplné prežitie vianočných sviatkov narodenia Ježiša Krista.
 
TO ABU informoval Ľubomír Urbančok
 
facebook sharing button Zdieľaj
Koledníci Dobrej noviny boli vyslaní ohlasovať Kristovo narodenie

Slávnosť požehnania koledníkov Dobrej noviny počas adventného obdobia je už dlhoročnou tradíciou v slovenských katolíckych diecézach. (Foto: Ľubomír Urbančok)

NOVINKY