Kňaz Jozef Lefler bol menovaný za honorárneho kanonika Trnavskej kapituly

TRNAVA 22. augusta 2020 - Trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch menoval vo štvrtok 20. augusta za honorárneho kanonika Kolegiálnej kapituly sv. Mikuláša v Trnave kňaza Jozefa Leflera, ktorý je v súčasnosti na dôchodku v Dome pokojnej staroby v Cíferi a zároveň pôsobí ako výpomocný duchovný v tejže farnosti.

Kanonické insígnie spolu s menovacím dekrétom odovzdal vo štvrtok 20. augusta vsdp. Jozefovi Leflerovi osobne trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch počas slávenia svätej omše v kaplnke Domu pokojnej staroby v Cíferi. Na svätej omši bol prítomný aj generálny vikár Trnavskej arcidiecézy, vsdp. assessor Peter Šimko, ktorý v minulosti pôsobil ako správca farnosti Cífer spolu so sekretárom trnavského arcibiskupa vdp. Lukášom Blažom.
 
Honorárny kanonik Kolegiálnej kapituly sv. Mikuláša v Trnave vsdp. Jozef Lefler sa v sobotu 22. augusta 2020 dožíva požehnaného veku 93 rokov. Napriek svojmu úctyhodnému veku dokázal v jarných mesiacoch tohto roka zabezpečiť duchovnú starostlivosť o veriacich, ktorí spolu s ním bývajú v Dome pokojnej staroby v Cíferi. Keďže počas pandemickej krízy, ktorá nastala v súvislosti so šírením nového koronavírusu SARS-CoV-2 spôsobujúcim ochorenie Covid-19, nemohol do domova vstúpiť kňaz z vonku, on sa ochotne tejto služby ujal.
 
Vsdp. kanonik Jozef Lefler pôsobil po kňazskej vysviacke, ktorú prijal 25. augusta 1968, ako kaplán vo Veľkých Kostoľanoch, Piešťanoch, následne ako farský administrátor v Hrnčiarovciach a Maduniciach. Zastával aj funkciu farára v Modrovej a Zavare. Nakoniec pôsobil ako duchovný správca Domu pokojnej staroby v Cíferi a duchovný správca komunity sestier v Smoleniciach. Od roku 2016 až do súčasnosti pôsobí ako výpomocný duchovný v Cíferi.
 
facebook sharing button Zdieľaj
Kňaz Jozef Lefler bol menovaný za honorárneho kanonika Trnavskej kapituly

Vsdp. kanonik Jozef Lefler na snímke v strede. (Foto: Lukáš Blažo)

NOVINKY