Kláštor pod Znievom privítal na púti trnavského arcibiskupa

KLÁŠTOR POD ZNIEVOM 13. augusta 2018 - Tradičná Púť pod Znievom sa tohto roku uskutočnila od 10. do 12. augusta. Začala v piatok 10. augusta svätou omšou v prepoštskom Kostole Panny Márie. Svätú omšu celebroval novokňaz Ivan Moďoroši, ktorý udelil aj novokňazské požehnanie. V sobotu sa program začal stretnutím pútnikov vo Farskom kostole sv. Mikuláša, odkiaľ sa putovalo ku kaplnke Lurdskej Panny Márie a na miestnu Kalváriu.

Púť pokračovala svätou omšou pod holým nebom. Tú kňazi slávili spoločne s trnavským arcibiskupom Mons. Jánom Oroschom. Po svätej omši trnavský arcibiskup požehnal dve pamätné tabule - jednu 23 rokov pôsobiacemu kňazovi vo farnosti Kláštor pod Znievom Mons. Jozefovi Valkovi a druhá tabuľa bola odhalená známemu básnikovi Gorazdovi Zvonickému, ktorý v Kláštore pod Znievom v školskom roku 1941/1942 maturoval.
 
V sobotu si pútnici vypočuli aj gospel chvály a neskôr bol benefičný koncert Zuzany Smatanovej. Výťažok z neho poputoval do občianskeho združenia Dobrý pastier v Kláštore pod Znievom, ktoré sa stará o ľudí v núdzi. V nedeľu púť pokračovala svätou omšou, taktiež pred pútnickým Kostolom Panny Márie, celebroval ju martinský dekan Kamil Lieskovský. Púť pod Znievom sa ukončí v stredu 15. augusta v Kostole Panny Márie svätou omšou o 18:00 h, hlavným celebrantom bude rektor tohto kostola Vladimír Maslák, informoval Štefan Hýrošš.
 
Zdroj: tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Kláštor pod Znievom privítal na púti trnavského arcibiskupa

Hlavným celebrantom pútnickej svätej omše pod holým nebom v Kláštore pod Znievom bol trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch. (Foto: Ján Durech)

NOVINKY