Keď v záhrade kvitne radosť. Farnosť sv. Mikuláša pripravila farský deň

TRNAVA 29. júna 2023 - V duchu priateľstva, lásky a humoru sa niesol tohtoročný farský deň, ktorý zorganizovala poslednú júnovú nedeľu Farnosť sv. Mikuláša v Trnave.

Vo farskej záhrade sa stretli farníci, rodiny, deti, mládež, modlitbové spoločenstvá a spevácke zbory. Kňazi a ochotní farníci pripravili občerstvenie, výborný guláš, sladké dobroty, zábavný program, hry a súťaže. Šiesti šťastlivci vyhrali originálnu cenu - gurmánsku večeru od šéfkuchára - kaplána Petra. V slávnostnom agapé budú pokračovať spoločnou večerou s dekanom Jozefom Gallovičom a kaplánom Petrom Juhásom.
 
Výnimočná nedeľa naplnila slová Inštrukcie Pastoračné obrátenie farského spoločenstva v službe evanjelizačného poslania Cirkvi: „Farské spoločenstvo je povolané rozvíjať skutočné a opravdivé «umenie blízkosti»“. Ak farnosť zapustí hlboké korene, stane sa skutočne miestom, kde sa prekonáva osamelosť, ktorá postihuje životy mnohých ľudí, ako aj „svätyňou, do ktorej sa chodia napiť vysmädnutí, aby vládali pokračovať v ceste, centrom neustáleho misijného poslania“.
 
„Jedinečná akcia s originálnymi nápadmi kňazov zožala veľký úspech a je veľkou inšpiráciou nielen pre farníkov, ktorí spoločne prežili krásny požehnaný čas vo farskom - rodinnom spoločenstve sv. Mikuláša v Trnave,“ napísala v mene farnosti Júlia Kubicová.
 
Zdroj: tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Keď v záhrade kvitne radosť. Farnosť sv. Mikuláša pripravila farský deň

Vo farskej záhrade sa stretli farníci, rodiny, deti, mládež, modlitbové spoločenstvá a spevácke zbory. (Foto: Júlia Kubicová)

NOVINKY