Katedrálnici pripravili Deň spoločenstva

TRNAVA - V sobotu 5. októbra sa stretli na Arcibiskupskom úrade mladí zo spoločenstva Katedrálnici, ktorí si pripravili podujatie Deň spoločenstva zameraný na prehĺbenie vzájomných vzťahov a predstavenie novej vízie spoločenstva.

Na Dni spoločenstva zaznelo šesť prednášok na rozličné témy.
Prvou prednáškou bolo slovo duchovného otca spoločenstva Jána Hallona o zameraní sa na Božie kráľovstvo a jednotu s Cirkvou. Pripomenul, aké dôležité pre každého je rásť v spoločenstve Cirkvi a prispievať k budovaniu Božieho kráľovstva.
 
Prednášajúca zo spoločenstva v Novom Meste nad Váhom Patrícia Proksová vo svojom príspevku zasa predstavila skutočný význam spoločenstva v živote kresťana a poukázala na jedinečnosť a rozmanitosť darov v spoločenstve.
Počas dňa sa mladí spoločne zamýšľali tiež nad témami, ako byť Božími bojovníkmi v každodennom živote v rodinách, školách, zamestnaniach a ako sa stať apoštolmi a hlásať evanjelium na miestach, kam sme Bohom poslaní.
 
V rámci časti „WorshipZone“ sa nielen dozvedeli viac o pravom význame chvál a uctievania, ale mali možnosť zažiť Božiu moc a prítomnosť Ducha Svätého počas modlitby chvál.
 
Deň bol spestrený viacerými aktivitami, svedectvami, zábavnými videami a spoločným obedom. Celodenný program zakončili svätou omšou v kaplnke Marianuma na Arcibiskupskom úrade.
 
text a foto: Michal Koricina
 
facebook sharing button Zdieľaj
Katedrálnici pripravili Deň spoločenstva

Spoločná fotografia účastníkov "Dňa spoločenstva".

NOVINKY