Katechéti so školskými dekanmi otvorili nový školský rok

TRNAVA 31. augusta 2016 - Nový školský rok 2016/2017 otvorili katechéti spolu so školskými dekanmi v piatok 26. augusta na slávnostnej svätej omši v Katedrále svätého Jána Krstiteľa v Trnave. Tohtoročné Veni Sancte bolo spojené aj s púťou k bráne milosrdenstva a možnosťou získať úplné odpustky.

Svätej omši predsedal biskupský vikár pre katechizáciu a školstvo Ladislav Tóth. V príhovore ocenil prácu katechétov a poďakoval im za ich úsilie, ktoré vynakladajú v práci pre spásu mladých Trnavskej arcidiecézy. Prítomní veriaci si modlitbou k Duchu Svätému vyprosovali plnosť Jeho darov a milosť autentického kresťanského života.
 
Ďalší program prebiehal už tradične v budove Arcibiskupského úradu. Prvý prednáškový blok obohatila svojimi darmi Mgr. Martina Šipošová z Centra pre rodinu Bratislavskej arcidiecézy. Predstavila niekoľko programov pre žiakov ZŠ a SŠ v oblasti výchovy k manželstvu a k rodičovstvu. Druhý prednáškový blok bol venovaný téme gender ideológie a jej vplyvu na spoločnosť v podaní riaditeľa sekcie pre rodinu zo Žilinskej diecézy Romana Seka.
 
Nadšenie a spokojnosť na tvárach účastníkov bola viditeľná. Stretli ľudí, ktorí o viere nielen rozprávajú, ale ju aj žijú a sú svedkami, ako sa Božia moc prejavuje v srdciach ľudí. V závere stretnutia tridsaťtri účastníkov prijalo osvedčenie o absolvovaní kontinuálneho vzdelávania.
 
TO ABU informovala sr. Barbara Šranková FMA
 
facebook sharing button Zdieľaj
Katechéti so školskými dekanmi otvorili nový školský rok

Slávnostné otvorenie nového školského roku po svätej omši Veni Sancte prebiehalo ďalším programom v budove Arcibiskupského úradu. (foto: Ivana Štibraná)

NOVINKY