Katechéti si aj napriek horúčavám vykonali duchovné cvičenia

TRNAVA 29. júla 2015 - V Exercičnom dome Spoločnosti Ježišovej v Piešťanoch sa v dňoch 23. až 26. júla konali duchovné cvičenia pre katechétov. Len z našej arcidiecézy sa ich, napriek extrémnym horúčavám, zúčastnilo dvadsaťjeden.

Exercitátor P. Jozef Šuppa SJ v meditáciách, ktoré predkladal katechétom, poukázal na dôležitosť odpúšťania nie len druhým, ale aj sebe samým. Niekoľko myšlienok z jeho meditácií - "Odpúšťať môže len slobodný človek. Je dôležité žiť takou láskou, ktorá nás oslobodzuje a uzdravuje. Láska oslobodzuje, keď milujeme druhých v dôsledku čoho nie sme nervózni. Ak sme nervózni, sme zameraní len na seba. Nik ťa nemôže ponížiť bez tvojho súhlasu... povedala istá prvá dáma svojmu manželovi prezidentovi." - hovorí o hĺbke prednášaných duchovných cvičení.
 
Meditácie, ticho, modlitby, sviatosti, adorácie... to všetko napomáhalo vytvoriť si púšť uprostred mesta pre intenzívne stretnutie sa s Pánom, ktorú symbolicky naznačuje aj poloha tohto exercičného domu.
 
TO ABU informovala Sr. Barbara Šranková FMA
 
facebook sharing button Zdieľaj
Katechéti si aj napriek horúčavám vykonali duchovné cvičenia

Na fotografii je Exercičný dom Spoločnosti Ježišovej spolu s jezuitskou Kaplnkou Sedembolestnej Panny Márie v Piešťanoch. (zdroj foto: piestanycm.fara.sk)

NOVINKY