Generálny vikár Kiss sa stal čestným občanom Dunajskej Stredy

DUNAJSKÁ STREDA 25. augusta 2020 - Vo štvrtok 20. augusta mesto Dunajská Streda odovzdalo generálnemu vikárovi Trnavskej arcidiecézy vsdp. Róbertovi Kissovi, kanonikovi, farárovi dekanovi v Komárne zaslúžené ocenenie za roky pastoračného pôsobenia v tomto meste.

Mesto na čele s primátorom Zoltánom Hajosom udelilo kanonikovi vsdp. Róbertovi Kissovi čestné občianstvo za výnimočne záslužnú pastoračnú činnosť, ktorú pre toto spoločenstvo veriacich vykonával od roku 2000 (ako kaplán) do roku 2009 (školský dekan, farár dekan). Veriaci úprimne ďakovali aj takýmto spôsobom svojmu bývalému pastierovi, ktorý sa v neľahkých podmienkach venoval duchovnému i materiálnemu blahu farnosti. Výrazom tejto vďaky bol nielen dlhotrvajúci potlesk prítomných, ale aj osobné gratulácie po skončení slávnostného programu.
 
"Generálnemu vikárovi čo najsrdečnejšie blahoželáme, vyprosujeme mu od Všemohúceho Boha veľa síl do ďalších rokov jeho požehnanej pastoračnej práce a kňazského života. Je veľkým potešením, že máme medzi sebou takéto kňazské osobnosti, ktoré svojím životom verne ukazujú na Ježiša Krista, dobrého pastiera a inšpirujú - najmä budúcu generáciu zasvätiť svoj život Pánovi a jeho službe," informoval Radovan Rajčák.
 
TO ABU informoval Radovan Rajčák
 
facebook sharing button Zdieľaj
Generálny vikár Kiss sa stal čestným občanom Dunajskej Stredy

Mesto na čele s primátorom Zoltánom Hajosom udelilo kanonikovi vsdp. Róbertovi Kissovi čestné občianstvo za výnimočne záslužnú pastoračnú činnosť, ktorú pre toto spoločenstvo veriacich vykonával od roku 2000 do roku 2009. (Foto: Radovan Rajčák)

NOVINKY