Františkáni v Hlohovci oslávili svojho zakladateľa

HLOHOVEC 4. októbra 2015 - V sobotu 3. októbra sa vo františkánskom Kostole Všetkých svätých v Hlohovci uskutočnila vigília slávnosti svätého Františka z Assisi. Hlavným celebrantom bol gvardián kláštora páter Leopold Jablonský OFM.

Guardián kláštora v Hlohovci v homílii hovoril o tom, ako on sám objavil svätého Františka, keď sa obrátil, ako ho sprevádzal i pri povinnej vojenskej službe a ako ho následne inšpiroval k vstupu do Rehole menších bratov františkánov. Vyzdvihol Františkovu dôveru v Pána, lebo len samotný Pán najlepšie vedel, aká je tá pravá cesta pre každého človeka. Sám František nechcel byť pre nikoho vzorom, naopak skôr chcel, aby sa každý sám za seba pýtal Pána, čo má robiť.
 
Svätú omšu spevom doprevádzala skupina Bétel. Po svätej omši nasledoval obrad zvaný Tranzitus, kedy všetci piati bratia v komunite so zapálenými sviecami prišli pred oltár svätého Františka a čítaním o jeho smrti a spevmi si pripomenuli prechod duše tohto veľkého svätca do večnosti. Po tomto obrade boli všetci prítomní pozvaní na agapé do veľkej sály františkánskeho kláštora, ktoré pripravili františkánski terciári.
 
TO ABU informovala Lucia Froncová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Františkáni v Hlohovci oslávili svojho zakladateľa

Po svätej omši nasledoval obrad zvaný Tranzitus, kedy všetci piati bratia v komunite so zapálenými sviecami prišli pred oltár svätého Františka a čítaním o jeho smrti a spevmi si pripomenuli prechod duše tohto veľkého svätca do večnosti. (foto: Lucia Froncová)

NOVINKY