Formácia kaplánov pokračovala ďalším stretnutím

V pondelok 18. februára v neskorom popoludní a v utorok 19. februára dopoludnia pokračovala permanentná formácia kaplánov Trnavskej arcidiecézy ďalším stretnutím na Arcibiskupskom úrade.

Formačné stretnutie kaplánov začali spoločnou modlitbou vešpier v Kaplnke povýšenia Svätého Kríža.
 
Po tomto modlitbovom stretnutí sa s nebeským Otcom nasledovala večera s biskupom Jánom Oroschom a kňazmi kúrie. Na úvod večerného formačného bloku sa kaplánom krátko prihovoril otec biskup. Nasledovalo pôstne zamyslenie otca Jána Hallona inšpirované knihou "Robiť ťažké veci" a spojené s potrebnou diskusiou, ktorá stavia mosty medziľudských vzťahov aj u duchovných osôb.
 
V nasledujúcom dni začali kapláni svoje formačné stretnutie modlitbou ranných chvál a svätou omšou, ktorej predsedal otec biskup.
V dopoludňajšom prednáškovom bloku najskôr vystúpil ThDr. Vladimír Thurzo, ktorý sa vo svojej prezentácii zameranej na oblasť morálnej teológie zaoberal problematikou farmakologických potratových prípravkov a umelým oplodnením.
V druhej časti sa otec Ján Hallon podelil s pastoračnými materiálmi používanými pri stretnutiach rodičov pred prvým svätým prijímaním detí.
 
Celé stretnutie ukončili spoločným obedom a apoštolským požehnaním otca biskupa Oroscha.
 
facebook sharing button Zdieľaj
Formácia kaplánov pokračovala ďalším stretnutím

Kapláni pri prednáške o morálnych problémoch súčasnosti

NOVINKY