Farnosť v Šali vyzbierala za necelý rok na opravu organa 32 tisíc eur

ŠAĽA 25. septembra 2023 - Farnosť v Šali vyzbierala za necelý rok na generálnu opravu organa 32 tisíc eur. Informuje o tom na svojej webstránke. Je to približne 40 percent zo sumy, ktorú je nutné získať. Celkovo potrebuje farnosť získať na opravu 80 tisíc eur.

Farnosť Šaľa potrebuje na generálnu opravu organa získať ešte 48 tisíc eur. Tí, ktorí chcú toto dielo podporiť, nájdu bližšie informácie na stránke farnosti Šaľa. „Ďakujeme všetkým, ktorí doteraz podporili náš zámer zachrániť takmer storočný skvost nášho kostola. Tento týždeň sme dostali dva mimoriadne dary. Jedným nás obdaroval individuálny darca a druhý prišiel od primátora mesta s náčelníkom Mestskej polície a riaditeľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Šali. Ďakujeme. Celkovo máme na účte 32 791,74 eur,“ hovorí dekan v Šali Peter Nagy.
 
„Pozitívne vnímame aktivity farského úradu pri obnove organu. Chceme sa prihlásiť k tomu, že si vážime historické bohatstvo, ktoré nám zanechali naši predkovia,“ povedal primátor Šale Jozef Belický. Ako prejav úcty k predkom a k histórii počas nedeľnej svätej omše pri príležitosti sviatku patróna policajtov svätého Michala venoval so zástupcami mestskej a štátnej polície finančný dar na podporu opravy organa.
 
Šalianska farnosť začala so získavaním finančných prostriedkov vlani v novembri. Odvtedy každú nedeľu po pätnástom dni v mesiaci organizuje zbierky v kostole. Tento rok vytvorila farnosť projekt s názvom Otvorené dvere, ktorým sa snaží pozývať do podpory aj ďalších. Na podporu zorganizovala dve komorné benefičné podujatia. Ďalšie akcie a iniciatívy plánuje v najbližších mesiacoch.
 
TO ABU informovala Rímskokatolícka farnosť Šaľa
 
facebook sharing button Zdieľaj
Farnosť v Šali vyzbierala za necelý rok na opravu organa 32 tisíc eur

Ilustračná snímka. (Foto: Archív Rímskokatolíckej farnosti Šaľa)

NOVINKY