Farnosť Hlohovec navštívil riaditeľ Klubu priateľov TV LUX

HLOHOVEC 25. marca 2019 - V nedeľu 24. marca zavítala na svätú omšu vo farnosti Hlohovec vzácna návšteva. Bol ňou riaditeľ Klubu priateľov TV LUX Marián Bér, ktorý vo farnosti pred 15 rokmi pôsobil ako kaplán a postavička Klbko.

Vo svojom príhovore spolu s Klbkom deťom vysvetlili podobenstvo o figovníku. Toto podobenstvo prirovnal k jednému príbehu o malom chlapcovi Jankovi, ktorý nevedel, aký darček dá svojej mame k narodeninám. Rozhodol sa, že jej bude pomáhať, ale keď mama prišla domov s nákupom, Janko sa radšej hral na počítači, veď pomôcť môže na druhý deň. Potom mu dal ocko peniaze na darček pre mamu, ale on si miesto toho kúpil zmrzlinu. A tak Janko mame ani nepomohol, ani nepoužil peniaze na to, na čo mal.
 
Liturgiu hudobne obohatila kapela jUnity. Na záver spolu dekanom farnosti Jozefom Schwarzom vyhodnotili súťaž v kreslení, ktorú rozdelili do troch kategórii podľa veku. Špeciálnu cenu dostal chlapec Tobias, ktorý vyrobil napodobeninu Klbka. Pred záverečným požehnaním všetci veriaci zaspievali Mariánovi k nadchádzajúcim meninám a dekan Schwarz mu poďakoval za návštevu, ktorou spoločne s postavičkou Klbkom potešil farníkov v Hlohovci.
 
TO ABU informovala Lucia Froncová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Farnosť Hlohovec navštívil riaditeľ Klubu priateľov TV LUX

Riaditeľ Klubu priateľov TV LUX Marián Bér vo svojom príhovore spolu s Klbkom deťom vysvetlili podobenstvo o figovníku. (Foto: Lucia Froncová)

NOVINKY