Farníci z Piešťan chcú „milovať a ctiť“ v každom veku

PIEŠŤANY 2. októbra 2015 - Farnosť sv. Cyrila a Metoda v Piešťanoch spolu s projektom bezhraničná.sk usporiadali vo štvrtok 24. septembra stretnutie pre manželov, snúbencov, zaľúbených a všetkých mladých i starších, ktorí sa chcú priblížiť k svojim najbližším i k Bohu.

Stretnutie začali svätou omšou, ktorú celebroval piešťanský dekan Jozef Gallovič. Veriacich zaujal svojimi slovami o rodine, jej postavení v dnešnej spoločnosti a potrebe zdravých a funkčných kresťanských rodín. Rodinu nazýva miestom života, vzájomnej lásky, úcty a istoty aj vo svojej knihe s názvom „Rodina, staň sa tým, čím si!“, ktorú bolo možné zakúpiť si priamo na stretnutí. Svätú omšu hudobne obohatil známy mládežnícky spevokol Izmael.
 
Po eucharistickom slávení si viac ako 150 účastníkov stretnutia vypočulo prednášku Richarda Vašečku s názvom „Milovať a ctiť“. Richard je medzi kresťanmi známym rečníkom v oblasti manželstva a vzťahov, ale tiež učiteľom na gymnáziu a poslancom NR SR. Základným kameňom jeho projektu „Milovať a ctiť“ je citát zo Svätého písma „Ale aj vy, každý jeden, nech miluje svoju manželku ako seba samého. A manželka nech si ctí muža,“ o ktorom rozprával aj v piešťanskej farnosti. Jeho slová o láske ako obetavosti a plnení potrieb, či podieľaní sa na lepšom živote svojej polovičky, inšpirovali a motivovali k práci na sebe a svojom vzťahu nejedného zúčastneného kresťana. Richard tiež odpovedal na niekoľko zaujímavých otázok. Manželia sa pýtali na možnosti ako napraviť chyby urobené na spoločnej ceste životom, mladých kresťanov zasa zaujímali otázky týkajúce sa čistoty. Množstvo zúčastnených tiež využilo možnosť zakúpiť si za dobrovoľný príspevok ktorúkoľvek z publikácií „Milovať a ctiť“.
 
Príjemný a obohacujúci večer zakončili malým agapé, počas ktorého mohli u zúčastnených doznieť dojmy z vypočutých slov. Veriaci sa tešili zo vzájomnej prítomnosti, možnosti vyjadriť svoje pocity, či porozprávať sa s Richardom Vašečkom. Niektorí kresťania odchádzali zo stretnutia motivovaní k zdokonaľovaniu sa, iní boli inšpirovaní k rôznym prejavom úcty a lásky voči svojim najbližším. Každý kráčal zo stretnutia domov s Kristom. V snahe naučiť sa milovať tak ako On.
 
TO ABU informovala Dominika Rajznerová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Farníci z Piešťan chcú „milovať a ctiť“ v každom veku

Po eucharistickom slávení si viac ako 150 účastníkov stretnutia manželov, snúbencov, zaľúbených a všetkých mladých i starších v piešťanskom Kostole sv. Cyrila a Metoda vypočulo prednášku Richarda Vašečku s názvom „Milovať a ctiť“. (foto: Lukáš Košťál)

NOVINKY