Europoslankyňa Záborská u apoštolského administrátora

Dnes popoludní prijal apoštolský administrátor "sede vacante" Mons. Ján Orosch na súkromnej audiencii europoslankyňu MUDr. Annu Záborskú.

Europoslankyňa MUDr. Anna Záborská si pri stretnutí s biskupom - apoštolským administrátorom "sede vacante" Mons. Jánom Oroschom zaspomínala na Trnavskú novénu, ktorú prežívala aj osobne v Trnave ešte v prvom roku svojho manželstva. "Pre množstvo kňazov a veriacich je Trnavská novéna úžasnou príležitosťou Božej milosti, ktorá na nás pôsobí", zakončila svoje spomienky.
 
Následne oboznámila biskupa Oroscha so situáciou v Európskom parlamente pri riešení mnohých nastolených otázok, ku ktorým je pre kresťansky žijúcich politikov nutné stavať sa zodpovedne podľa kresťanského svedomia, nepodliehajúc výrazným tlakom, s ktorými musia kresťania v súčasnej Európe zápasiť. Pripomenula, že "vo východnej Európe je ešte stále zásoba hodnôt", čo môže byť veľká pomoc pri riešení problémov, ktoré sa na Európu valia.
 
Biskup Orosch zasa podotkol, že niektorým skupinám určite nie je po chuti jednota, ktorou chce Cirkev napĺňať Kristov príkaz "Ut unum sint". "Konferencia biskupov Slovenska je jednotná. Biskupi sa snažia o túto jednotu nie pod nejakým nátlakom tretej strany, ale zo svojho presvedčenia, snažia sa o jednotu zo svedomia a práve toto vadí" (pozn. niektorým skupinám). "Musíme žiť podľa katolíckeho svedomia, verní Svätému Otcovi a učeniu Cirkvi", vtedy Európa nepodľahne rôznym módnym trendom, ktoré ničia jej kresťanskú identitu.
 
Anna Záborská oboznámila Mons. Jána Oroscha i s mnohými aktivitami občianskeho združenia Fórum života a pozvala k tomu, aby sa kňazi nebáli hlásať pravdu o rodine. Kázať na túto tému však treba citlivo, lebo "žena postihnutá potratom chce počuť, že tento čin je zlo. Nechce počuť iba falošné ospravedlňovanie. Musíme však ukázať, že práve preto je tu Cirkev, aby pomáhala. Kategorické odsudzovanie nie je dobré, preto treba poukázať aj na Božie milosrdenstvo".
 
Na záver stretnutia biskup Orosch a europoslankyňa Záborská vyjadrili želanie, aby si politici uvedomovali zodpovednosť za "zákony, ktoré v súčasnosti schvaľujú, pretože (pozn. tieto zákony) budú mladých ľudí ovplyvňovať ďalších dvadsať rokov".
 
facebook sharing button Zdieľaj
Europoslankyňa Záborská u apoštolského administrátora

Apoštolský administrátor a europoslankyňa pri rozhovore

NOVINKY