Dobrovoľníci Trnavskej arcidiecéznej charity potešili ľudí srdiečkami

TRNAVA 13. februára 2024 - Pošli dobro ďalej je názov aktivity Dobrovoľníckeho centra Trnavskej arcidiecéznej charity, ktorého zámerom bolo dňa 13. februára potešiť ľudí na ulici. Ide o prvý ročník podujatia, kedy sa na pešej zóne v Trnave rozdávali srdiečka okoloidúcim. Plánom zamestnancov charity bolo vyčarovať úsmev dokopy 961 ľuďom ručne vyrobenými výrobkami.

Srdiečka vyrábali deti zo Základnej školy s materskou školou na Spartakovskej ulici v Trnave, deti zo Základnej školy s materskou školou Šúrovce. Ruku k dielam priložil aj Dobrovoľný hasičský zbor Šúrovce a v neposlednom rade dobrovoľníci, ktorí tvorili nielen na pôde charity, ale aj doma.
 
„Deň pred sviatkom sv. Valentína sme si vybrali preto, aby sa ľudia ľúbili a rozdávali dobro nielen v dni na to určené. Srdiečko, ktorým sme ich obdarovali, zároveň vedia darovať ďalej, niekomu, na kom im záleží a koho majú radi. Tak máme nádej, že našou  aktivitou potešíme stovky ľudí nielen priamo, ale aj sprostredkovane,“ vysvetľuje Kristína Ryšavá, koordinátorka Dobrovoľníckeho centra TADCH.
 
Srdcia rôznych tvarov, veľkostí aj materiálov v sebe zároveň nesú symboliku, že ako ľudia sme rozdielni, ale spája nás spoločné dobro, ktoré môžeme vytvárať a šíriť ďalej každý jeden deň, len tak. K dispozícii bolo aj malé občerstvenie a káva, vďaka čomu sa niektoré náhodné stretnutia premenili na krátky povzbudivý rozhovor končiaci úsmevom.
 
Miroslav Dzurech, riaditeľ Trnavskej arcidiecéznej charity uzatvára: „Tešíme sa z tejto aktivity, kedy sme vyšli do ulíc a rozdávaním srdiečka aj pri príležitosti sv. Valentína chceme ľuďom pripomenúť, že konať dobro sa dá po celý rok.“ Niekedy postačí aj ten spomínaný úsmev.
 
TO ABU informovala Michaela Matušková
 
facebook sharing button Zdieľaj
Dobrovoľníci Trnavskej arcidiecéznej charity potešili ľudí srdiečkami

Pošli dobro ďalej je názov aktivity Dobrovoľníckeho centra Trnavskej arcidiecéznej charity, ktorého zámerom bolo dňa 13. februára potešiť ľudí na ulici. Ide o prvý ročník podujatia, kedy sa na pešej zóne v Trnave rozdávali srdiečka okoloidúcim. (Foto: Michaela Matušková)

NOVINKY