Do Združenia mariánskej mládeže prijali nových členov

TRNAVA/HLOHOVEC 8. decembra 2014 - V piatok 5. decembra sa vo farskom Kostole svätého Michala Archanjela v Hlohovci konalo slávnostné prijatie detí a mládeže do Združenia mariánskej mládeže. Prijatých bolo 7 anjelikov, 1 čakateľ a 3 členovia.

Slávnosti predsedal páter Pavol Noga, ktorý bol v Hlohovci v čase misií v roku 2002 a mnohí si na neho pamätali. V homílii pripomenul prítomným veriacim, že Advent je čas očakávania a napätia. Spomenul to, ako Združenie mariánskej mládeže vzniklo a že je to jediné spoločenstvo, ktoré sa sformovalo na priame želanie Panny Márie, keď sa zjavila Kataríne Labouré. Ako hmatateľný znak ľuďom zanechala zázračnú medailu. Vyzval všetkých, aby boli verní Panne Márii a nasledovali jej príklad.
 
Po homílii nasledoval samotný akt prijatia do Združenia mariánskej mládeže, kedy všetci prijatí zložili sľub, že si budú plniť všetky záväzky v spoločenstve. Po svätom prijímaní si doterajší členovia obnovili svoje zasvätenie a zazneli slová poďakovania. Keďže bol prvý piatok, nechýbala ani tradičná prvopiatkova pobožnosť so záverečným eucharistickým požehnaním. Slávnosť zavŕšili spoločným agapé v priestoroch farského úradu.
 
informovala Lucia Froncová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Do Združenia mariánskej mládeže prijali nových členov

Akt prijatia do Združenia mariánskej mládeže nasledoval po homílii. Po svätom prijímaní si zasa doterajší členovia obnovili svoje zasvätenie. (foto: Lucia Froncová)

NOVINKY