Do večnosti odišiel don Vladimír Študent SDB

GALANTA 3. decembra 2017 – Vo veku 73 rokov zomrel v sobotu ráno 2. decembra v nemocnici v Galante saleziánsky kňaz don Vladimír Študent. Posilnený sviatosťami odišiel do večnosti v 48. roku rehoľných sľubov a 45. roku kňazskej služby. Zádušná svätá omša s pohrebnými obradmi bude v stredu 6. decembra o 10.00 h vo farskom Kostole sv. Štefana Kráľa v Galante. Následne budú telesné pozostatky zosnulého kňaza uložené na cintoríne v Hodoch pri Galante.

Don Vladimír Študent sa narodil 21. februára 1944 v Skalici, saleziánsku formáciu absolvoval tajne, prvé rehoľné sľuby zložil 31. januára 1970 v Bratislave, doživotné sľuby presne o šesť rokov neskôr v Topoľčanoch. Medzitým bol tajne vysvätený za kňaza 13. decembra 1972 v Bratislave, svätil ho biskup Ján Chryzostom Korec.
 
V čase slobody bol don Vladimír Študent direktorom saleziánskeho domu v Žiline v rokoch 1991-1994, následne pôsobil desať rokov v Poprade-Veľkej, kde bol od roku 1996 aj farárom, rovnakú službu vykonával od roku 2004 v Trnave na Kopánke. Od roku 2013 bol členom saleziánskej komunity v Galante-Hodoch, kde až do svojej smrti slúžil veriacim ako výpomocný duchovný. Tak v Poprade ako aj v Trnave charakterizovala jeho pastoračnú činnosť dobrota a úsmev, čím sa stával obľúbeným medzi ľuďmi.
 
Na začiatku októbra 2012 mu predseda Trnavského samosprávneho kraja udelil pamätnú medailu „za prínos k rozvoju duchovného života a prácu s mládežou“.
 
Odpočinutie večné daj mu, Pane, a svetlo večné nech mu svieti. Nech odpočíva v pokoji.
 
 
(Správa bola aktualizovaná 3. decembra 2017 o 20:30 h.)
 
TO ABU informoval don Jozef Skala SDB
 
facebook sharing button Zdieľaj
Do večnosti odišiel don Vladimír Študent SDB

Na ilustračnom foto saleziánsky kňaz don Vladimír Študent SDB. (Zdroj foto: www.saleziani.sk)

NOVINKY